Karrine lillkapsasalat

Sellise suvise ilmaga rammusat sööki väga süüa ei taha ja ega tegelikult eriti pikalt toas pliidi taga aega viita ka ei viitsi. Salat on sellise ilmaga parim lahendus, aga tavaline tomati-kurgisalat viskab kiirelt kopa ette. Nii tulebki koguaeg uusi variante proovida ja seekord komistasin väga maitsva retsepti otsa.
Karri maitse mulle tegelikult väga ei meeldi, aga vaatamata sellele otsustasin seekord just karriga maitsestatud salatit proovida. Üldse ei kahetse ka, sest salat valmis väga kiirelt ja abikaasa kiitis salatit taevani. Ise jäin ka täitsa rahule 😃




Vaja läheb(4le sööjale):
1 lillkapsapea
250g viinamarju
1/2 jääsalatit
1 pakk spinatit
1 pakk peedilehti
1 1/2 sl karripulbrit
4 sl rohelist karripastat
2 sl tahhiinit
2 sl sidrunimahla
1 sl vahtrasiirupit/agaavisiirupit
1 purk läätsesid
Murulauku/rohelist sibulat
Soola/pipart
2-4 sl vett
*Granaatõun



Valmistamine:
1) Lõika lillkapsas tükkideks, pane kaussi, maitsesta karri ja soolaga ning pane 20 minutiks 205 kraadisesse ahju



2) Pane kaussi tahhiini, karripasta, sidrunimahl, agaavisiirup, sool ja pipar ning vispelda korralikult. Kui kaste on liiga paks, siis lisa supilusika kaupa vett, kuni kaste on piisavalt vedel
3) Loputa läätsed ning prae neid kuumal pannil paar minutit. Soovi korral maitsesta meelepäraste maitseainetega
4) Lõika viinamarjad pooleks
5) Aseta kandikule/kaussi salat, lehed, läätsed, viinamarjad ning lillkapsas. Kui soovid lisa ka granaatõun
6) Lisa kaste ning maitseroheline


Nii lihtne see ongi! Kuigi ma ise suurem asi lillkapsa (ega karri) fänn ei ole, siis pean tunnistama, et seda salatit võtsin ikka juurde ka. Karri(kaste) annab mõnusa vürtsika maitse ja koos viinamarjadega moodustab see eriti huvitava ja maitsva koosluse. Minu arust näeb see salat välja ka väga eeskujulik ja kindlasti pole põhjust häbeneda kui külaliste saabudes sellise vaagna lauale tõstad!


Kommentaarid

Populaarsed postitused