Omamoodi ramen

Enne taimse toitumisega alustamist oli mu absoluutne lemmik supp restoran Kolm Sibulat nuudlisupp. Iga kord kui hakkasime arutama mida välja sööma minna, oli esimene mõte see nuudlisupp. Kuigi alati valik lõpuks sellele ei langenud, sattusime me Kolme Sibulasse tihemini kui muudesse söögikohtadesse.
Kui aga minust sai taimetoitlane, tahtsingi leida retsepti, et sarnast maitsvat suppi ka kodus järgi proovida, sest ega nuudlisupi isu kuhugi ei kadunud. Nii ma erinevaid retsepte katsetama hakkasingi ja nüüd toon teieni ka ühe sellise katsetuse.
Vaja läheb(4le):
200 g pressitud tofut
1/2 pakki wokisegu
150 g nuudleid
100 g shampinjone
Peotäis spinatit
1 nori leht
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1 tl riivitud ingverit
1 sl miso pastat(olen kasutanud ka chilli pastat ja maitseb samuti väga hästi)
1,5 l köögiviljapuljongit
2 sl õli
2 sl sojakastet
2 sl tärklist
Rohelist sibulat


Valmistamine:
1) Kuumuta potis 1 sl õli ja lisa sibul ning prae umbes 1 minut
2) Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel 1 minut
3) Nüüd lisa puljong, sojakaste ja miso pasta ning sega korralikult
4) Keera kuumus madalaks ning lisa nuudlid ja köögiviljad
5) Keeda madalal kuumusel seni kuni nuudlid on valmis
6) Kuumuta pannil 1 sl puljongit ning lisa hakitud seened ja spinat. Prae paar minutit ning lisa supile koos tükeldatud nori lehega
7) Lõika tofu kuubikuteks, pane kuubikud karpi ja lisa 2 sl tärklist. Raputa karpi korralikult, et tofukuubikud oleks ühtlaselt kaetud
8) Kuumuta pannil 1 sl õli ja lisa tofukuubikud. Prae tofukuubikud krõbedaks
9) Tõsta supp kaussi, lisa tofu ning roheline sibul


Nagu tavaks on saanud, siis midagi keerulist siin ei ole. Muidugi ei ole see päris originaal ramen, aga minu arvates väga meeldiv variant sellest! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused