Köögivilja-tofu risotto

Risotto on ideaalne variant, kui soovid lihtsatest komponentidest teha vähe vaeva nõudvat, kuid samas väga maitsvat ning toitvat rooga. Etteruttavalt võin öelda, et minu risotto valmistamiseks läks vaja 10 lihtsat koostisosa + maitseaineid. Protsess võttis küll 40 minutit aega, aga vaeva see minult küll ei nõudnud ja risotto valmistamise ajal võiks vabalt näiteks mõne toorkoogi valmis teha😃
Puljong on üks olulisemaid komponente risotto valmistamisel, põhilise maitse riis ju sellest saabki. Seega ei tasuks kasutada suvalist kuubikut, aga kui endal puljongi keetmiseks aega või tahtmist pole, siis on ideaalne lahendus Food Studio puljongid. Minul oli õnneks nende aedviljapuljong külmkapis olemas ja risotto tuli tõesti maitsev!



Vaja läheb(4le):
200g tofut(pressitud)
300g külmutatud juurvilju
1 sibul
3 küüslauguküünt
240g risottoriisi
750ml puljongit
Peotäis spinatit
Murulauku
2-3 sl maitsepärmi
1 tl kurkumit
1/2 tl tšillit
Soola, pipart
Õli

Pildilt puudujad on maitsepärm, õli ning kõik maitseained ja maitseroheline😁

Valmistamine:
1) Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta neid 1 sl õlis paar minutit
2) Lisa riis ja kuumuta veel 1 minut


3) Hakka puljongit 150 ml kaupa riisi peale valama. Lase podiseda kuni vedelik on kadunud ning vala uus peale. Kui kodus on parasjagu valget veini, siis soovitan väikse sortsu alguses lisada
4) Vahepeal prae tofu. Selleks lõika pressitud tofu kuubikuteks, maitsesta kurkumi, soola ja pipraga ning pane kuumale õlitatud pannile praadima. Prae kuni tofu on krõbe ning tõsta see salvrätile oma aega ootama


5) Kui oled juba 3-4 korda vedelikku lisanud ja riis hakkab pehmeks minema, siis lisa ka köögiviljad. Sega omavahel läbi ning lisa viimased portsud puljongit


6) Kui vedelik hakkab kaduma on aeg lisada ka maitsepärm ja taas hoolega läbi segada


7) Viimasena lisa tofu, spinat ja murulauk. Maitsesta tšilli, soola ja pipraga ning risotto ongi valmis


 Selle risotto valmistamine on tõesti väga lihtne ning ka suhteliselt odav. Kindlasti võid siin retseptis mõningaid muudatusi teha ja sama hea(või isegi parema) tulemuse saada. Kui kodus on palju värskeid köögivilju, kasuta neid(aga lisa juba varem risottole, et neil oleks aega pehmeneda). Tofu võid asendada tempehiga või üldse ära jätta. Kindlasti sobivad risottosse ka erinevad oad. Nagu näha on võimalusi palju, tuleb lihtsalt proovida ja juurde soovida!

Kommentaarid

Populaarsed postitused