Krõbedad lillkapsatiivad
Lillkapsast ma väga palju erinevaid roogasid teinud ei ole. Ma lihtsalt ei ole sellega veel eriti suureks sõbraks saanud 😀. Õnneks olen siiski mõned üsna huvitavad ja maitsvad retseptid leidnud. Ühest neist on ootamatult saanud meie kodus tõeline hitt, mida külalised isegi ette tellivad!
Mõnusalt krõbedas paneeringus lillkapsaõisikud sobivad nii lihtsalt snäkilauale kui ka salatisse või wrapi vahele. Valmistamine on lihtne ja ei võta aega rohkem kui 45 minutit.
Siin on minu versioon krõbedatest lillkapsatiibadest:
Vaja läheb:
1 lillkapsapea
1 purk kookospiima
3-4 sl kikerhernejahu(sobib ka kaerajahu, täistera nisujahu vms)
150 g riivsaia
2 tl paprikapulbrit
1 sl sibulagraanuleid
1 sl küüslaugugraanuleid
1-2 sl tšillikastet
3 sl BBQ-kastet
1-2 sl sojakastet
1/2 tl soola
Valmistamine:
1) Eelsoojenda ahi 225 kraadini
2) Eemalda lillkapsalt juur ja lehed ning lõika mõnusa suurusega õisikuteks
3) Vispelda ühtlaseks massiks kookospiim, kikerhernejahu, paprikapulber ja sool. Kui jääb liiga vedel, lisa jahu. Kui liiga paks, siis vedelikku. See peab jääma lillkapsaõisikule kerge kihina, kuid ei tohiks väga tilkuda
4) Sega teises kausis riivsai, küüslaugugraanulid ja sibulagraanulid
5) Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval kookospiimasegusse, kata riivsaiapuruga ning tõsta ahjupannile ja 15-minutiks ahju
6) Sega omavahel BBQ-kaste ning tšilli- ja sojakaste. Sojakastet kasutasin selleks, et kaste natuke vedelam oleks
7) Kui 15-minutit saab täis ja krõbe koorik on tekkinud, võta lillkapsas ahjust välja, kata kastmega ning pane veel 12-minutiks ahju
8) Kui aeg on täis, jäta ahi mõneks minutiks irvakile. Tõsta lillkapsas ahjust välja ja asu oma maitsemeeli hellitama!
Nagu näha, ei olegi siin mitte midagi keerulist 😊
Mina kasutan oma retseptis kikerhernejahu, sest (ainult) mulle tundub, et nii jääb koorik kõige krõbedam. Tegelikult saab võrdselt hea tulemuse ka näiteks kaerajahu või täistera nisujahuga. Sama kehtib ka maitseainete ja kastmete kohta. Kasutage seda, mis teile meeldib ja kapis olemas on!
Mõnusalt krõbedas paneeringus lillkapsaõisikud sobivad nii lihtsalt snäkilauale kui ka salatisse või wrapi vahele. Valmistamine on lihtne ja ei võta aega rohkem kui 45 minutit.
Siin on minu versioon krõbedatest lillkapsatiibadest:
Vaja läheb:
1 lillkapsapea
1 purk kookospiima
3-4 sl kikerhernejahu(sobib ka kaerajahu, täistera nisujahu vms)
150 g riivsaia
2 tl paprikapulbrit
1 sl sibulagraanuleid
1 sl küüslaugugraanuleid
1-2 sl tšillikastet
3 sl BBQ-kastet
1-2 sl sojakastet
1/2 tl soola
Pildilt on puudu BBQ-kaste ja sojakaste! |
1) Eelsoojenda ahi 225 kraadini
2) Eemalda lillkapsalt juur ja lehed ning lõika mõnusa suurusega õisikuteks
3) Vispelda ühtlaseks massiks kookospiim, kikerhernejahu, paprikapulber ja sool. Kui jääb liiga vedel, lisa jahu. Kui liiga paks, siis vedelikku. See peab jääma lillkapsaõisikule kerge kihina, kuid ei tohiks väga tilkuda
4) Sega teises kausis riivsai, küüslaugugraanulid ja sibulagraanulid
5) Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval kookospiimasegusse, kata riivsaiapuruga ning tõsta ahjupannile ja 15-minutiks ahju
6) Sega omavahel BBQ-kaste ning tšilli- ja sojakaste. Sojakastet kasutasin selleks, et kaste natuke vedelam oleks
7) Kui 15-minutit saab täis ja krõbe koorik on tekkinud, võta lillkapsas ahjust välja, kata kastmega ning pane veel 12-minutiks ahju
8) Kui aeg on täis, jäta ahi mõneks minutiks irvakile. Tõsta lillkapsas ahjust välja ja asu oma maitsemeeli hellitama!
Nagu näha, ei olegi siin mitte midagi keerulist 😊
Mina kasutan oma retseptis kikerhernejahu, sest (ainult) mulle tundub, et nii jääb koorik kõige krõbedam. Tegelikult saab võrdselt hea tulemuse ka näiteks kaerajahu või täistera nisujahuga. Sama kehtib ka maitseainete ja kastmete kohta. Kasutage seda, mis teile meeldib ja kapis olemas on!
Kommentaarid
Postita kommentaar