Täidetud bataadid

Midagi pole teha, bataat on ikka üks eriti vägev juurvili. See on kasulik, lihtne valmistada, ilusat värvi ja muidugi ka maitsev. Erinevaid roogasid saab bataadist teha mitmeid - nii suppe, praade kui ka magustoite.
Seekord proovisingi teha natuke edevama(?) bataadiroa ja tulemus tuli nii hea, et nüüd jagan seda ka teiega!



Vaja läheb(6le):
6 keskmist bataati(enamvähem ühesuurused)
200 g kinoat
100 g beebispinatit
50 g kõva taimset juustu
Paprikapulbrit
Sibulagraanuleid
Küüslaugugraanuleid
2 sl granaatõunaseemneid
Soola, pipart
2 sl õli



Valmistamine:
1) Keeda kinoa vastavalt juhistele
2) Lõika bataadid pooleks, määri need kergelt õliga kokku ning puista peale maitse järgi soola, pipart ja paprikat. Võid vabalt lisada ka muid meelepäraseid maitseaineid



3) Aseta bataadid ahjuplaadile, koorega pool üleval. Tõsta plaat 205 kraadisesse ahju ning küpseta umbes 30 minutit. Mida suuremad bataadid, seda kauem läheb. Katsu kahvliga bataati, kui see on mõnusalt pehme, siis on see ka valmis 😊



4) Kuni bataadid on ahjus, valmista kinoa ja spinati täidis. Selleks pane spinat õlitatud kuumale pannile ning hauta paar minutit. Kui spinat on osaliselt kokku tõmmanud, siis lisa ka kinoa ning maitseained. Mina lisasin umbes 2 tl nii sibula- kui ka küüslaugugraanuleid ja 1/2 tl soola. Riivi peale ka juustu ning lase mõned minutit küpseda ja juustul sulada



5) Võta bataadid ahjust välja ja vajuta lusikaga kerge lohk sisse



6) Tõsta iga bataadi sisse lusikaga täidist, puista peale granaatõunaseemneid ja hõrgutav roog ongi valmis!



Tegelikult ei ole siin midagi rasket, ka aega ei võta selle söögi valmistamine kuigi palju. Põhimõtteliselt 30 minutit bataadi küpsetamiseks ja umbes 5 minutit selle ettevalmistuseks ja serveerimiseks. Vaatamata lihtsusele maitseb see roog küll suurepäraselt ja tänu oma efektsele väljanägemisele, toob see naeratuse sööjate näole juba enne esimest suutäit!

Kommentaarid

Populaarsed postitused