Avokaadofriikad

Avokaado on ikka üks üsna huvitav vili. Häid omadusi on sellel palju. Avokaados leidub 20 vitamiini ja mineraali. Näiteks sisaldab avokaado rohkem kaaliumi kui banaan. Samuti leidub selles üsna kenas koguses kasulikke rasvhappeid(15g 100 g kohta).
Maitse poolest on avokaado jällegi, vähemalt minu meelest, veidi veider. Tean, et nii mõnelegi meeldib avokaadot lihtsalt niisama süüa, aga mulle mitte, sest õiget maitset sellel nagu polegi. Lihtsalt selline mõnusa tekstuuriga kasulik vili. Erinevaid maitseid võtab avokaado siiski hästi külge ning tänu sellele on valmistamisviise väga palju.
Minul juhtus nii, et ootamatult oli kodus suur hunnik avokaadosid, aga tavalist guacamolet iga päev süüa ei taha ning avokaadotambiga röstsaia samuti mitte. Seepärast peab uusi retsepte katsetama ja seekord sain küll eriti maitsva snäkiga hakkama😋



Vaja läheb:
2 avokaadot
100g riivsaia
50g kaerajahu(sobib ka kikerhernejahu, täistera nisujahu vms)
100ml kookospiima(full-fat)
1/2 laimi
1 spl küüslaugugraanuleid
1/2 tl soola
1/2 tl pipart
1 tl tšillipulbrit



Valmistamine:
1) Soojenda ahi 225 kraadini
2) Lõika avokaado pooles, eemalda kivi, koori ära ning lõika mõnusateks ribadeks



3) Pigista kohe avokaadole peale laimimahla, nii püsib avokaado kauem ilusat värvi
4) Sega omavahel ühes kausis jahu ja kookospiim, teises kausis riivsai ning maitseained
5) Kasta avokaado kookospiima segusse, seejärel kata see riivsaiaseguga ning tõsta panniplaadile



6) Pane "friikad" 15 minutiks(või kuni avokaado on krõbe ja kuldne) ahju




Väga lihtne võimalus oma snäkilaud väheke erilisemaks muuta. Tulemus jääb pealt mõnus krõbe ja seest hea pehme. Maitsestada saad avokaadot täpselt nii nagu ise tahad ja mingeid piiranguid siin ei ole. Sama kehtib ka sobiva dipikastme otsingutel. Väga hästi sobib lihtsalt taimne majonees koos mõnusa ja värske maitserohelisega, aga kui aega on rohkem, siis võib ka kastme valmistamisel fantaasial lennata lasta!



Kommentaarid

Populaarsed postitused