Kakao-vaarikakoogike

Suvel ilusa ilmaga ei viitsi üldse kooki küpsetada, aga maiustada tahaks ju ikka. Ja vahel tahaks just kooki. Suurepäraseks lahenduseks on toorkoogid! Nende valmistamine on lihtne ega võta kaua aega ning erinevate maitselahenduste katsetamisel erilisi piire ei ole. Retseptis võib päris palju muudatusi teha, välja võib vahetada kõik peale india pähklite ja kookosõli, et valmistada just selline kook, mis endale meeldib.
Mina valisin seekord kakao(ja banaani 😃) ning vaarika maitselised koogikesed.





Vaja läheb(12 koogikest)
Põhi:
100g datleid(leota 5 minutit kuumas vees)
40g maapähkleid
40g kuivatatud banaani
40g india pähkleid
12 banaaniviilu
Nagu mainisin sissejuhatuses, siis võid vabalt kasutada ka muid pähkleid, kaerahelbeid või erinevaid seemneid. Datlid peaksid siiski jääma.

Kreem:
200g india pähkleid(leota vähemalt paar tundi)
150ml kookosõli
1,5 banaani
150ml kaerapiimapiima
50 ml agaavisiirupit
1 laim
150g (külmutatud)vaarikaid
2 sl toorkakaod
Ka siin võid igasuguseid muudatusi teha. Banaani võid ära jätta, kaerapiima asemel võid kasutada mõnda muud taimset piima. Samuti võid kasutada agaavisiirupi asemel vahtrasiirupit või steviat. Kakao asemel võid kasutada mingit muud maitset. Vaarikate asemel maasikaid, mustikaid või hoopis melonit!



Valmistamine:
1) Põhja valmistamiseks pane kõik põhja koostisosad minilõikurisse või blenderisse ning purusta. Mass peaks jääma mõnusate tükkidega ja kergelt nätske(et oleks lihtsam vormi mätsida😀)



2) Mätsi pähklipuru vormi põhja ja pane kõigi peale üks banaaniviil



3) Nüüd asume kreemi kallale. Alustame kakao(ja banaani)kihist. Pane blenderisse täpselt pool leotatud india pähklitest, 75ml sulatatud kookosõli, kakaopulber, banaanid, 75ml kaerapiima, 25ml agaavisiirupit ja poole laimi mahl ning blenderda see siidiseks kreemiks



4) Jaga kakaokreem võrdselt 12 vormi vahel ning silu ühtlaseks



5) Pese blender puhtaks ja aeg asuda vaarikakihi kallale. Pane blenderisse alles jäänud pool koostisosasdest koos vaarikatega ning blenderda see ühtlaseks kreemiks



6) Jaga vaarikakreem võrdselt koogikeste vahel ning vala see vaikselt kakaokreemi peale. Kui tahad võid iga koogikese peale veel ühe vaarika lisada



7) Tõsta koogid vähemalt 2-3 tunniks sügavkülma. Mina teen tavaliselt eelmisel õhtul valmis ja tõstan hommikul tavalisse külma, nii on lõunaks koogid täpselt õige konsistentsiga. Külmkapis seisavad koogid paar päeva, ainult värv võib natuke muutuda. Sügavkülmas võivad koogid oma järge oodata väga pikalt!



Tõesti on lihtne! Aega kulub umbes 30 minutit, olenevalt vilumise astmest. Mingeid imenippe ei ole ja tegelikult saab väga hea tulemuse ka tavalise blenderiga.



Minul õnnestus testimiseks saada üks väga äge blender! Philips lubas mul lahkelt nende uusimat vaakumblenderit proovida. Ma olen senini väga hästi hakkama saanud üsna tavalise 50-eurose blenderiga ja seepärast suhtusin algul sellisesse uhkesse ja kallisse blenderisse kerge skeptilisusega. Arvasin, et mu smuutid ja koogid olid juba niigi päris head kreemised. Skeptilisus sai aga kiire lõpu. Vahest sain aru juba esimese vaakumblenderiga valmistatud smuutit proovides. Smuuti värvid olid heledamad, maitse värskem ja kreem tõesliselt siidjas(tegin igaks juhuks isegi testiks teise blenderiga samal ajal sama smuuti)!
Loomulikult proovisin kohe ka selle Philipsi blenderiga kooki teha ja taaskord pettuma ma ei pidanud. Pigem üllatusin selle võimekuses veelgi. Tulemus on tipptasemel ja blender sai pähklite kreemiks muutmisega lihtsalt hakkama.
Igatahes mina kaalun tõsiselt selle blenderi endale päriseks hankimist. Häid omadusi on sellel väga palju ja kõiki ma üles loetleda ei jõuagi. Kui soovid, siis lisainfot leiad SIIT.

https://www.philips.ee/c-p/HR3752_00/kiire-vaakumblender


https://www.philips.ee/c-p/HR3752_00/kiire-vaakumblender#see-all-benefits





Kommentaarid

Populaarsed postitused