Snickersi kook

Marsi ja bounty batoonikeste retsepte olen juba jaganud ja nüüd ongi jõudnud kord kolmanda lemmikšokolaadi(vähemalt minu lapsepõlve) maitse jäljendamiseni 😀
Tõele au andes ei ole tegu nüüd identse snickersiga, aga maitse on täitsa sarnane küll. Peamine koostisosa on maapähklivõi ja kuigi mulle muidu see eriti ei maitse, siis koos šokolaadi ning soolapähklitega viib keele alla küll!
Valmistusprotsess on tavapäraselt lihtne ja mingit suurt teadust tegema ei pea. Tõsi-tõsi natuke võiks valmistuda juba eelmisel päeval, aga sellest kohe lähemalt.




Vaja läheb:
Põhi:
1 pakk digestive küpsiseid
4 1/2 sl sulatatud taimset võid/kookosõli

Kreem:
300g pehmet tofut
130g maapähklivõid
60ml vahtrasiirupit või agaavinektarit(võib asendada meega)
1 purk kookospiima*

Kate:
175g tumedat šokolaadi
80ml taimset piima
Peotäis soolatud maapähkleid

*Kookospiimast on vaja ainult paksu kreemjat osa. Selleks pane eelmisel õhtul kookospiim tagurpidi külmikusse. Nii on hommikul avades paks osa kõige peal ja ei teki probleeme selle kättesaamisega.



Valmistamine:
1) Purusta küpsised ja sega võiga



2) Mätsi puru vormi põhja ning pane 190 kraadisesse ahju 10-minutiks



3) Kreemi tegemiseks aseta tofu, vahtrasiirup ja maapähklivõi blenderisse/minilõikurisse/köögikombaini(või kasuta hoopis nuimikserit) ning lase koostisosad ühtlaseks kreemiks. Möks on üsna paks ja mõnel blenderil võib sellega suuri raskusi olla(näiteks minu omal 😂)



4) Nüüd vahusta miksriga kookospiima kreemine osa  ja sega see õrnalt maapähklikreemiga



5) Tõsta kreem põhjale ning pane vähemalt 30-minutiks sügavkülma



6) Šokolaadikatte tegemiseks aja piim kuumaks ja lisa šokolaaditükikesed. Lase mõned minutid sulada ning sega ühtlaseks ja kenasti läikivaks. Võta kook sügavkülmast ning määri šokolaad peale



7) Raputa peale natuke purustatud soolapähkleid ja pane kook külmikusse. Kui šokolaad on tahenenud ongi kook valmis!



No ei ole ju raske!?!? Tegelikult saab kooki üsna kiirelt sööma hakata, sest kreem on üsna paks ja väga kaua seda sügavkülmas hoidma ei pea. Piisab tunnikesest ja siis võib koogi juba lauale sulama(u30-minutiks) tõsta.
Samas on vajadusel võimalik seda kooki sügavkülmas pikemat aega hoiustada. Enne serveerimist tuleks lihtsalt piisavalt aega sulamiseks anda. Minu alati toimiv strateegia on, et teen eelmisel õhtul valmis, hoian öösel sügavkülmas ja hommikul tõstan tavalisse. Nii on pärastlõunaste külaliste ajaks kook täpselt õige konsistentsiga.
Proovi ka ja anna mulle teada, kas maitses nagu snickers 😊

Kommentaarid

  1. Kook oli ülimaitsev, aga minu jaoks oleks võinud mingi karamelli element ka juures olla, et Snickersi maitset saavutada ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tore kui ikkagi maitses :)
      Olen ise tegelikult sama mõelnud ja järgmine kord panen põhjale kihi datlikaramelli(lihtsalt leotatud datlid + natuke vett + näpuotsatäis soola blenderisse ja ühtlaseks kreemiks). Ei ole kindel, kas nii on maitse autentsem, aga tasub proovida mu arust!

      Kustuta
  2. Hei!
    Millise läbimõõduga vormi kasutasid? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Ma kasutasin 18cm läbimõõduga vormi :)

      Kustuta
  3. Tegin seda kooki ja tuli väga maitsev! Suur aitäh jagamast!

    VastaKustuta
  4. Tere!

    Kas tofut saaks millegigi asendada ka? Ma ei saa sojast ja sojapiimast tehtud toite süüa.
    Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere-tere!
      Ise seda konkreetset kooki kuidagi teistmoodi teinud ei ole, aga arvan, et sarnase maitse saavutab ka india pähkleid ja kookospiima(tahkumiseks) kasutades. India pähkeleid tuleks kindlasti enne leotada.
      Arvan, et tulemus on natuke vähem kreemine, aga maitse võiks ju küll sarnane jääda :)

      Kustuta
  5. Tänan retsepti eest! Ei saanud ainult aru, kas tofumassi ja kookoskreemi tuleb lõpuks omavahel segada või jäävad erinevad kihid?

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused