Röstitud küüslaugu-shampinjoni risotto

Täna hommikul aknast välja vaadates nägime ilusat sinist taevast ja üle mitme-mitme päeva ka päikest. See ei tähendanud muud kui pudru kiirelt sisse, koer ja abikaasa autosse ning raba poole minekut!
Eesti loodus on ju tõeliselt kaunis, eriti sellise kena sügisilmaga ja rabast paremat kohta selle nautimiseks vist olemas polegi. Igatahes, looduses jalutades jäid silma igasugu erinevad seened. Enamike nime ma küll ei tea, sest eriline mükoloog ma ei ole. Tõele au andes ei ole ma ka eriline seeneline, aga seeneisu tuli peale ikka. Õnneks olid külmkapis mõned shampinjonid olemas ka ja koju jõudes otsustasingi ühe mõnusa sügisese risotto valmis meisterdada. Kokku juhtus nii maitsev kooslus, et ostustasin selle kohe kirja panna ja teiega jagada!



Vaja läheb(4le):
300g risottoriisi
200g shampinjone
5 röstitud küüslauguküünt
1-1,5 l pujongit
150 ml valget veini
1 punane sibul
1 sl taimset võid
4-5 sl maitsepärmi
Soola, pipart
Värsket peterselli
*taimset juustu



Valmistamine:
1) Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae seda paar minutit



2) Lisa röstitud küüslauk ning prae veel kaks minutit



3) Keera kuumust natuke maha ning lisa hakitud seened. Prae 3-4 minutit



4) Kui seentest on suurem osa vedelikku välja tulnud, on aeg lisada riis ja või. Lase paar minutit praadida



5) Lisa valge vein ning lase sellel 3 minutit aurustuda



6) Kui vedelik hakkab kaduma, on aeg lisada esimene ports puljongit. Vala 500ml puljongit pannile ning lase vaikselt podiseda. Lisa ka maitsepärm



7) Kui riis on enamiku vedelikust endasse imenud, on aeg lisada veel 250ml puljongit. Korda seda seni kuni riis on pehme



*8) Ma riivisin veel enne lõppu natuke taimset juustu sisse, et risotto veel maitsvam oleks. Võid vabalt selle sammu vahele jätta ja juustu(või maitsepärmi) ainult taldrikusse riivida. Serveerides puista peale ka värsket peterselli



Ja ongi risotto valmis! Protsess on äärmiselt lihtne ja vähemalt minu jaoks on üllatav kui kreemise ning mõnusa tekstuuriga risotto tuli. Eks me oleme ju harjunud mõttega, et ilma piimatoodeteta kreemisust ei saavuta, aga võta näpust 😁. Samuti on roog väga toitev(nagu risottod ikka) ja kõhu saab kenasti maitsvat kraami täis.
Aega läks kokku umbes 45 minutit, aga suurema osa ajast seisin lihtsalt pliidi kõrval ja imetlesin enda kätetööd.

Kommentaarid

Populaarsed postitused