Aedvilja - "kana"supp

Mul avanes suurepärane võimalus proovida Food Studio(http://www.puljongid.ee/et/) puljongit ja loomulikult otsustasin ma seda võimalust kasutada. Food Studiol on toodete seas mitu erinevat puljongit ja loomulikult ka 100% taimne aedviljapuljong.



Kõigis nende puljongites on kasutatud maksimaalselt eestimaist toorainet ning nagu õiget puljongit ikka, keedetakse neid vähemalt 12 tundi. Nii saab see eriliselt maitsev ning kokkajal ei jäägi muud üle kui vajalikud lisandid sisse visata ja suurepärast suppi sööma hakata. Hind on sellel küll kallim kui puljongikuubikutel, aga jääb siiski mõistlikkuse piiridesse(nt Selveris 3.49€ 750ml). Tegemist on ikkagi kodumaal hoole ja armastusega valmistatud naturaalse ning kvaliteetse puljongiga.
Muidugi ei ole supp ainuke võimalus, kuidas puljongit kasutada. See sobib ideaalselt ka vormi- ja pajaroogade ning risottiode valmistamiseks.
Mina aga otsustasin just supi kasuks, sest lootsin nii puljongi maitsest kõige paremat aimu saada. Nii ka läks ja etteruttavalt võin öelda, et e-ainetest pungil puljongikuubikuid minu söökide seest enam väga ei leia.
"Kana"suppi ei ole ma tegelikult eriti üldse oma elus fännanud, aga peale lihast loobumist on mu 86-aastane vanaema iga kord teda nähes maininud, et tal tuleb see nii hästi välja ja küll ma ikka ükskord seda süüa ka soovin. Eriti ikka ei soovi küll ja sellepärast mõtlesingi, et proovis ise siis taimse "kana"supiga kätt.



Vaja läheb(4le sööjale):
200g kõva tofut(pressitud)
3sl sojakastet
3sl maitsepärmi
2tl kanamaitseainet
1sl õli
1 sibul
2 porgandit
1/2 paprikat
Peotäis spinatit
150g nuudleid(nt peenikesed riisinuudlid)
1,5 l aedviljapuljongit (siit leiad kohad, kus Food Studio puljongeid müüakse)
2tl küüslaugupulbrit
2 sl sibulahelbeid
Soola, pipart



1. Lõika tofu 1cm kuubikuteks
2. Sega sojakaste, maitsepärm ning1 tl kanamaitseainet ja pane 20 minutiks tofu marineerima.
3. Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane tofu ahju.
4. Küpseta 10 min, keera tofu ümber ja küpseta veel 10 min.
Viimased paar minutit võib ahju grillfunktsiooni kasutada, nii saab tofu mõnus krõbe.



Seni kuni tofu on ahjus asu supi kallale.
5. Kuumuta potis õli.
6. Lisa kõik köögiviljad(endale sobivaks tükeldatud).
7. Kuumuta paar minutit ja lisa kõik maitseained.
8. Sega läbi ja lisa puljong.
9. Kui vedelik keema läheb on aeg lisada nuudlid.
10. Keeda madalal tulel kuni nuudlid on pehmed.
Kui kasutad riisinuudlite asemel nt spagette, on mõistlik spagetid enne vastavalt juhenditele valmis keeta ja siis supile lisada.
11. Tõsta supp kaussi, lisa tofukuubikud ja puista peale sibulahelbeid!
Loomulikult võib lisaks retseptis antud köögiviljadele lisada julgelt muid köögivilju(nt oad, herned, mais vms)



Suppi on väga lihtne valmistada ja kaua pliidi ees seisma ei pea :) Puljong annab supile mõnusa aedviljamaitse ja tofukuubikud asendavad kana ideaalselt. Ei oskagi ühest supist muud soovida!
Food Studio puljongeid kasutan kindlasti veel ja julgen vabalt ka teistele soovitada. Kahtlemata kasutan seda ka teistes oma roogades ning võite kindlad olla, et ka need retseptid jõuavad siia blogisse!

Kommentaarid

Populaarsed postitused