Saiaga raamitud kikerherneomlett

Mõnusa päeva aluseks on suurepärane hommikusöök. Sellistel ilusatel hommikutel on ütlemata mõnus noppida oma peenrast värskeid aiasaadusi, need krõbedale röstsaiale peale laotada ja kohevat võileiba terrassile linnulaulu saatel nautima minna. Kui aga tavaline võileib natuke liiga igav või kerge tundub, tuleb see kuidagi toekamaks muuta.
Üks lihtne ja isuäratav võimalus selleks on saia sisse omlett teha. Kikerhernejahust omlett on juba ise väga maitsev, nagu ka võileivad, aga kokku annavad nad eriti isuäratava ja toitva hommikusöögi. Omleti tegemiseks on vaja ainult kikerherne jahu, vett ning meelepärased maitseained ja võileiva peale saad panna ka just sellised asjad, mida parasjagu külmikus leidub või mille isu on!
Minu lemmikud omletisaiad on sellised:



Vaja läheb(3 saia):
130g kikerhernejahu
150ml vett
1 tl kurkumit
1/2 tl soola
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl sibulapulbrit
1/2 tl pipart
3 viilu sepikut/saia/leiba
Frillist
Tomatit
Rohelist sibulat
Taimset majoneesi
1 sl õli



Valmistamine:
1) Sega omavahel jahu, vesi ja maitseained. Kui segu tundub liiga paks või vedel, lisa natuke vastavalt kas vett või jahu



2) Lõika või rebi saia sisu ära nii, et alles jääks ainult saia raam
3) Aja õli pannil kuumaks, pane saiaviilud pannile ja pane iga viilu sisse 2-3 sl segu



4) Prae kaane all keskmisel kuumusel 4-5 minutit, kuni sai on krõbe ja omlett tahke ning pööra need ümber. Prae veel mõned minutid



5) Tõsta saiad taldrikusse, määri peale majonees, laota peale värske kraam ning maitsesta soola ja pipraga



Tõesti on maitsvad ja  kõhu saab ka korralikult täis! Aega nende tegemine ka kaua ei võta, kogu protsess saab läbitud umbes-täpselt 15 minutiga.
Kui külmkapis leidub, siis lisa ka juustu ja vorsti, taimseid loomulikult 😁. Mulle meeldib eriti nii, kui panen juustu saia peale kohe pärast pannil ümber pööramist. Nii on juustul veidi aega sulada ja mõnusalt venivaks muutuda!

Kommentaarid

Populaarsed postitused