Pad Kee Mao nuudlid

Igasugused aasiapärased road on mulle väga meelepärased. Eriti erinevad nuudliroad, mida teen kodus üsna tihti. Ilmselt üheks põhjuseks on see, et enne taimselt toituma hakkamist polnud ma Aasia toiduga eriti tuttav ja pigem valisin midagi muud. Õnneks tõukas lihast loobumine(ja reis Aasiasse) mu mugavustsoonist välja ja, et toidulaud oleks mitmekesisem, hakkasin ka kodus erinevaid Aasia toite proovima.
Kiiresti sai mulle selgeks, et selle regiooni toit on tõeliselt maitsev. Mitte vähem tähtis pole ka see, et need road valmivad üsna kiirelt ja lihtsalt! Nüüd ongi nii, et kui tööpäev on pikk ja liiga kaua kokata ei viitsi, viskan kiirelt kokku ühe mõnusa nuudiroa ning probleem ongi lahendatud.
Pad Kee Mao nuudiroog(Drunken Noodels) pärineb, ühe versiooni kohaselt sellest, et kui keegi tuli öösel purjus peaga koju ja tahtis midagi kosutavat süüa teha, võttis ta kapist parasjagu olemasolevad asjad ning pani need lihtsalt pannile kokku. Nii valmiski Pad Kee Mao. Ma ei tea kas see päriselt ka nii on, aga roog tuli igatahes väga maitsev ja kindlasti tasub kodus järgi proovida.
Minu versioon sellest on järgnev:



Vaja läheb(4le):
200g nuudleid(kasutada võib endale meelepäraseid nuudleid)
80g suhkruherneid
150g shampinjone
1 paprika
80g kirsstomateid
1 punane sibul
1 tšillikaun
5 küüslauguküünt
4-6 sl sojakastet
Röstitud sibulat
2 sl õli




Valmistamine:
1) Valmista nuudlid vastavalt juhistele
2) Kuumuta pannil õli ning lisa sinna purustatud(läbi küüslaugupressi) küüslauk ja tšillikaun. Prae paar minutit
3) Lisa sibul ja prae veel paar minutit



4) Nüüd lisa hakitud shampinjonid, pooleks lõigatud tomatid, peenikesteks ribadeks lõigatud paprika ning suhkruherned ja prae veel paar minutit



5) Pane ka nuudlid muude koostisosadega koos pannile, lisa sojakaste, sega korralikult läbi ja roog ongi valmis



6) Tõsta paras ports taldrikule, raputa peale röstitud sibulat(või lihtsalt rohelist sibulat) ja lase heal maitsta!



Nagu näha, on tegemist tõesti lihtsa roaga ja tegelikult võib seda retsepti vabalt vastavalt sellele kohendada, mis parasjagu külmikus on. Värskete köögiviljade asemel võib kasutada ka külmutatud juurikaid, nii jääb ära hakkimisvaev ja toit valmib veel kiiremini.
Samuti võib vajadusel või soovi korral lisada julgelt erinevaid maitseaineid. Mina ei pidanud vajalikuks isegi soola ja pipra lisamist, sojakaste andis piisavalt soolasust ja tšillipipar piisavalt vürtsi. See aga ei tähenda, et ei muid võimalusi proovida ei tohi. Seega järgmine kord kui hilja tühja kõhuga koju jõuad, proovi röstsaia asemel seda lihtsat võimalust! 😉


Kommentaarid

Populaarsed postitused