Boršisupp
Ma ei ole kunagi eriline peedisõber olnud. Noorena sõin peeti ainult vinegreti või borši sees. Muul kujul mitte. Tänaseks olen mõned maitsvad peediroad veel avastanud, aga see ei tähenda, et boršist küllalt oleks. Mulle maitseb see supp siiani väga ja aeg-ajalt proovin ikka kodus lapsepõlvemaitsega boršisuppi teha.
Enda meelest olen päris vettpidava retsepti avastanud ning nüüd on paras aeg see siia ka kirja panna!
Vaja läheb(8-10 portsjonit):
500g peeti
3 porgandit
500g hapukapsast
2 sibulat
1 pakk taimseid viinereid
2l puljongit(Food Studio aedvilja puljong sobib selleks ideaalselt!)
3-4 sl valge veini äädikat
2 sl suhkrut
soola, pipart
2 sl õli
1) Haki sibul ning riivi või lõika peenikesteks ribadeks porgand ja peet
2) Kuumuta potis õli ning lisa porgand, sibul ja peet. Prae mõned minutid
3) Lisa hapukapsas, sega ning vala peale puljong. Keeda keskmisel tulel kuni köögiviljad on pehmed(20-30 minutit)
4) Haki viinerid ning prae neid pannil mõned minutid
5) Lisa viinerid supile ja valmis ta ongi!
Supp tuli tõesti nii maitsev, et me mõlemad Kadriga sõime mitu portsu järjest. Täpselt selline mõnusalt hapukas, magus ja soolane nagu üks õige borš ikka olema peab.
Koostisosasid on ka vähe ja saab isegi vähemaga hakkama. Viinerid võib vabalt välja jätta ja supp on ikka maitsev.
Serveerides sobib hästi peale Alpro toidukoor ja loomulikult maitseroheline!
Kommentaarid
Postita kommentaar