Mac'n'cheese ehk makaronid juustuga
Mingisugusel imelikul põhjusel tuli äkki suur makaronide isu peale. Tavaliselt sööme kodus küll täisterapastat, aga seekord tahtsin kohe päris tavalisi durum jahust makarone. Lihtsalt niisama keedetuna ja ketšupiga tundus natuke nutune endale neid sisse ajama hakata ja nii hakkasingi nuputama, mida huvitavat teha.
Sellist mac'n'cheese pole ma varem kunagi teinud, isegi mitte siis, kui juustu veel hea meelega sõin. Kunagi ema vist tegelikult korra tegi, aga täpselt ei mäleta ka 😁 Igatahes jõudis kätte paras aeg selle klassikalise(Eestis vist vähem kui välismaal?) roa vegan versiooni proovimiseks!
Vaja läheb(6 sööjat):
500 g makarone
3 keskmist kartulit
1 suurem porgand
1 punane sibul
150 g india pähkleid
4 spl maitsepärmi
120 ml kookospiima
360 ml vett(soovitavalt sama, mida kasutad köögiviljade keetmiseks)
2 sl sidrunimahla
1 tl tšillipipart
2 tl küüslaugupulbrit/-graanuleid
3 sl kuivikupuru/riivsaia
2 tl soola
Lisandiks maitserohelist ja pipart
Valmistamine:
1) Haki kartul, sibul ja porgand ning keeda pehmeks/lödiks
2) Keeda makaronid al dente
3) Seni kuni makaronid ja köögiviljad keevad, pane ülejäänud koostisosad blenderisse(v.a vesi)
4) Kui köögiviljad on lödid, kurna need ning lisa koos 360ml veega blenderisse. Blenderda ühtlaseks kreemiseks juustuks
5) Kurna ka makaronid ning sega need juustuga. Tõsta makaronisegu ahjuvormi
6) Puista peale kuivikupuru ning pane 10-minutiks 175 kraadisesse ahju
7) Lisa maitseroheline ja pipar ja söök ongi valmis!
Nii lihtne ühe maitsva ja kosutava roa valmistamine ongi! Aega võtab kogu protsess umbes 30 minutit ja ega väga pingutama ka ei pea. Hakkida on vähe ja enamik aega kulub keetmise ja küpsetamise peale 😊
Nagu ikka, julgustan retsepti oma maitse järgi muutma. Juustu sisse võib vabalt erinevaid maitseaineid lisada. Muud midagi muuta polegi, sest kogu maitse juustust ju tulebki!
Sellist mac'n'cheese pole ma varem kunagi teinud, isegi mitte siis, kui juustu veel hea meelega sõin. Kunagi ema vist tegelikult korra tegi, aga täpselt ei mäleta ka 😁 Igatahes jõudis kätte paras aeg selle klassikalise(Eestis vist vähem kui välismaal?) roa vegan versiooni proovimiseks!
Vaja läheb(6 sööjat):
500 g makarone
3 keskmist kartulit
1 suurem porgand
1 punane sibul
150 g india pähkleid
4 spl maitsepärmi
120 ml kookospiima
360 ml vett(soovitavalt sama, mida kasutad köögiviljade keetmiseks)
2 sl sidrunimahla
1 tl tšillipipart
2 tl küüslaugupulbrit/-graanuleid
3 sl kuivikupuru/riivsaia
2 tl soola
Lisandiks maitserohelist ja pipart
Valmistamine:
1) Haki kartul, sibul ja porgand ning keeda pehmeks/lödiks
2) Keeda makaronid al dente
3) Seni kuni makaronid ja köögiviljad keevad, pane ülejäänud koostisosad blenderisse(v.a vesi)
4) Kui köögiviljad on lödid, kurna need ning lisa koos 360ml veega blenderisse. Blenderda ühtlaseks kreemiseks juustuks
5) Kurna ka makaronid ning sega need juustuga. Tõsta makaronisegu ahjuvormi
6) Puista peale kuivikupuru ning pane 10-minutiks 175 kraadisesse ahju
7) Lisa maitseroheline ja pipar ja söök ongi valmis!
Nii lihtne ühe maitsva ja kosutava roa valmistamine ongi! Aega võtab kogu protsess umbes 30 minutit ja ega väga pingutama ka ei pea. Hakkida on vähe ja enamik aega kulub keetmise ja küpsetamise peale 😊
Nagu ikka, julgustan retsepti oma maitse järgi muutma. Juustu sisse võib vabalt erinevaid maitseaineid lisada. Muud midagi muuta polegi, sest kogu maitse juustust ju tulebki!
Kommentaarid
Postita kommentaar