Tempeh-köögiviljasalat
Kuumalaine ikka kestab ja söögi valmistamine sellises kuumuses on paras väljakutse. Minu jaoks on sellisel ajal tähtis, et söök oleks igas mõttes kerge. Nii valmistamine kui ka hiljem seedimine!
Külmkappi läbi vaadates jäi silma, et üks kena tükk tempehit on juba pikemat aega õiget hetke ootamas ja nüüd see ka saabus. Külmikus leidus ka paprikat ja poolik lillkapsas ning muud salatimaterjali ledub praegu oma aias piisavalt 😊 Nii saigi üks kena, maitsev, toitev, kuid samas kerge roog valmis tehtud.
Tempeh ehk fermenteeritud pressitud sojaoad on pärit Indoneesia köögist. See on kergelt pähklimaitseline toiduaine ning oma kõrge valgusisalduse(19g 100g kohta) tõttu on ideaalne alternatiiv lihale.
Mina olen seni tempehit ostnud Piprapoest, kuid olen üsna kindel, et leidub seda mujalgi.
Vaja läheb:
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
Pöidlasuurune jupp ingverit
1 paprika
3 keskmist porgandit
1 väike lillkapsas
300g tempehit
Suur hunnik rohelist(spinat, lehtsalat, frillis, rooma kapsas)
Mõned kirsstomatid
6 sl sojakastet
2 sl vahtrasiirupit
1 laimi mahl
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1 sl õli
Lisandiks sobivad hästi nt röstitud sibul või erinevad seemned
Valmistamine:
1) Haki ära kõik köögiviljad, pressi küüslauk ning riivi lillkapsas ja ingver
2) Pane pannile õli ning kuumuta sibulat, küüslauku ja ingverit mõned minutid keskmisel kuumusel
3) Lisa pannile tempeh, paprika ja porgand ning prae paar minutit
4) Nüüd lisa ka lillkapsariis ja kuumuta veel mõned minutid
5) Vala pannile sojakaste ja vahtrasiirup ning lisa koriander. Sega kõik korralikult läbi ning hoia keskmisel kuumusel 4-5 minutit
6) Keera tuli maha ning lisa kogu roheline pannile. Sega korralikult, lase jahtuda ja tõsta vähemalt tunniks külmikusse. Mida kauem salat külmikus olla saab, seda paremini maitsed esile tulevad
Tegelikult oli kogu see protsess endalegi ootamatult lihne ja aega võttis kõik kokku umbes-täpselt 25 minutit. Süüa võib seda vabalt ka soojalt, aga parema maitseelamuse saab kindlasti nii, kui salat on mõnda aega külmikus tõmmata saanud. Ideaalne viis kuidas hommikul või õhtul muidu igavad 30 minutit sisustada ja järgmiseks toidukorraks valmis olla!
Nagu ikka mu retseptides, on ka selles piisavalt varieerimis variante. Lisada võib julgelt erinevaid meelepäraseid salateid ja muid köögivilju. Teravama maitse eelistajad võivad julgelt tšillit või tšillikastet lisada.
Külmkappi läbi vaadates jäi silma, et üks kena tükk tempehit on juba pikemat aega õiget hetke ootamas ja nüüd see ka saabus. Külmikus leidus ka paprikat ja poolik lillkapsas ning muud salatimaterjali ledub praegu oma aias piisavalt 😊 Nii saigi üks kena, maitsev, toitev, kuid samas kerge roog valmis tehtud.
Tempeh ehk fermenteeritud pressitud sojaoad on pärit Indoneesia köögist. See on kergelt pähklimaitseline toiduaine ning oma kõrge valgusisalduse(19g 100g kohta) tõttu on ideaalne alternatiiv lihale.
Mina olen seni tempehit ostnud Piprapoest, kuid olen üsna kindel, et leidub seda mujalgi.
Vaja läheb:
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
Pöidlasuurune jupp ingverit
1 paprika
3 keskmist porgandit
1 väike lillkapsas
300g tempehit
Suur hunnik rohelist(spinat, lehtsalat, frillis, rooma kapsas)
Mõned kirsstomatid
6 sl sojakastet
2 sl vahtrasiirupit
1 laimi mahl
1/2 tl jahvatatud koriandrit
1 sl õli
Lisandiks sobivad hästi nt röstitud sibul või erinevad seemned
Valmistamine:
1) Haki ära kõik köögiviljad, pressi küüslauk ning riivi lillkapsas ja ingver
2) Pane pannile õli ning kuumuta sibulat, küüslauku ja ingverit mõned minutid keskmisel kuumusel
3) Lisa pannile tempeh, paprika ja porgand ning prae paar minutit
4) Nüüd lisa ka lillkapsariis ja kuumuta veel mõned minutid
5) Vala pannile sojakaste ja vahtrasiirup ning lisa koriander. Sega kõik korralikult läbi ning hoia keskmisel kuumusel 4-5 minutit
6) Keera tuli maha ning lisa kogu roheline pannile. Sega korralikult, lase jahtuda ja tõsta vähemalt tunniks külmikusse. Mida kauem salat külmikus olla saab, seda paremini maitsed esile tulevad
Tegelikult oli kogu see protsess endalegi ootamatult lihne ja aega võttis kõik kokku umbes-täpselt 25 minutit. Süüa võib seda vabalt ka soojalt, aga parema maitseelamuse saab kindlasti nii, kui salat on mõnda aega külmikus tõmmata saanud. Ideaalne viis kuidas hommikul või õhtul muidu igavad 30 minutit sisustada ja järgmiseks toidukorraks valmis olla!
Nagu ikka mu retseptides, on ka selles piisavalt varieerimis variante. Lisada võib julgelt erinevaid meelepäraseid salateid ja muid köögivilju. Teravama maitse eelistajad võivad julgelt tšillit või tšillikastet lisada.
Lucky Club Lucky Club Casino Sites 2021
VastaKustuta“Founded in 2004, Lucky Club Casino offers luckyclub its users a wide range of games, including slots, table games and video poker.”.