Suvikõrvitsa-paprika quiche
Natuke naljakas on mõelda, et kuigi mulle on quiche alati väga maitsenud(eriti kui neid on teinud mu kallis abikaasa!), ei ole ma ise seda kunagi teha üritanud. Ühel heal päeval oli aga vaja mingit head soolast ampsu Kadrile tööle kaasa teha ning mõtlesin, et proovin järgi.
Vaja läheb:
Põhi
130g jahu(mina kasutasin tavalist nisujahu, aga võib proovida ka muud)
65g mandlijahu
1 tl soola
110g taimset võid
60ml külma vett
Köögiviljad
Pool punast paprikat
1 keskmine suvikõrvits
1 sibul
4 küüslauguküünt
3 tl prantsuse ürdisegu
1 sl oliiviõli
Täidis
80g leotatud india pähkleid
180ml vett
1 sl seesamipastat ehk tahinit
40g maitsepärmi
1 sl maisitärklist
200g pressitud tofut
2 tl soola
1/2 tl tšillipipart
2 sl sibulahelbeid
Valmistamine:
1) Sega omavahel jahud ning sool ja lisa või
2) Lisa külm vesi ning vormi pall(või midagi selle laadset😀)
3) Pane tainas kahe küpsetuspaberi vahele ning rulli õhukeseks. Eemalda pealmine paber, tõsta ahjuvorm tagurpidi taigna peale ning keera ettevaatlikult ümber. Vajuta tainas vormi põhja, võta küpsetuspaber pealt ära ning tõsta vorm külmkappi
4) Haki sibul, küüslauk ja paprika ning riivi suvikõrvits
5) Vala pannile õli ning kuumuta sibulat ja küüslauku paar minutit. Seejärel lisa ka suvikõrvits, paprika ning maitseained. Prae umbes 8 minutit keskmisel kuumusel
6) Nüüd asu täidise kallale. Selleks pane blenderisse india pähklid, vesi, tahini, maitsepärm, sool, sibulahelbed ja tšillipipar ning blenderda ühtlaseks seguks
7) Nüüd lisa segule veel tofu ning blenderda uuesti
8) Sega omavahel pähklisegu ning köögiviljad ja tõsta täidis vormi
9) Pane quiche 190 kraadisesse ahju 40-minutiks, lase jahtuda ning maitsev amps ongi valmis!
Jälle pean tõdema, et midagi keerulist selles protsessis ei ole. Aktiivset kokkamist on umbes 20 minutit(siia sisse ka hakkimine ja blenderdamine) ja kogu roog saab valmis tunni ajaga.
Vabalt võib kasutada ka muid köögivilju või maitseaineid, täpselt selliseid, mis endale maitsevad või parasjagu olemas on! Ma sutskasin mõned viilud taimset juustu ka täidise sisse ja need sobisid sinna ideaalselt!
Nagu enne juba ütlesin, siis tulemus oli tõesti maitsev ja mõnusalt toitev. Kindlasti hakkab see küpsetis meie kodus tihemini valmima 😊
Quiche on prantsuse köögist pärinev munatäidisega lahtine pirukas ning esimese hooga ei tulnudki kohe häid mõtteid, et kuidas seda muna küll asendada. Õnneks otsustasin kergest skeptilisusest hoolimata katsetada ja etteruttavalt võin öelda, et ühe eriti maitsva quiche tegemiseks ei ole muna(ega muud loomset kraami) küll vaja.
Köögiviljadest kasutasin parikat ja suvikõrvitsat sellel lihtsal põhjusel, et need olid juba kodus olemas!
Vaja läheb:
Põhi
130g jahu(mina kasutasin tavalist nisujahu, aga võib proovida ka muud)
65g mandlijahu
1 tl soola
110g taimset võid
60ml külma vett
Köögiviljad
Pool punast paprikat
1 keskmine suvikõrvits
1 sibul
4 küüslauguküünt
3 tl prantsuse ürdisegu
1 sl oliiviõli
Täidis
80g leotatud india pähkleid
180ml vett
1 sl seesamipastat ehk tahinit
40g maitsepärmi
1 sl maisitärklist
200g pressitud tofut
2 tl soola
1/2 tl tšillipipart
2 sl sibulahelbeid
Valmistamine:
1) Sega omavahel jahud ning sool ja lisa või
2) Lisa külm vesi ning vormi pall(või midagi selle laadset😀)
3) Pane tainas kahe küpsetuspaberi vahele ning rulli õhukeseks. Eemalda pealmine paber, tõsta ahjuvorm tagurpidi taigna peale ning keera ettevaatlikult ümber. Vajuta tainas vormi põhja, võta küpsetuspaber pealt ära ning tõsta vorm külmkappi
4) Haki sibul, küüslauk ja paprika ning riivi suvikõrvits
5) Vala pannile õli ning kuumuta sibulat ja küüslauku paar minutit. Seejärel lisa ka suvikõrvits, paprika ning maitseained. Prae umbes 8 minutit keskmisel kuumusel
6) Nüüd asu täidise kallale. Selleks pane blenderisse india pähklid, vesi, tahini, maitsepärm, sool, sibulahelbed ja tšillipipar ning blenderda ühtlaseks seguks
7) Nüüd lisa segule veel tofu ning blenderda uuesti
8) Sega omavahel pähklisegu ning köögiviljad ja tõsta täidis vormi
9) Pane quiche 190 kraadisesse ahju 40-minutiks, lase jahtuda ning maitsev amps ongi valmis!
Jälle pean tõdema, et midagi keerulist selles protsessis ei ole. Aktiivset kokkamist on umbes 20 minutit(siia sisse ka hakkimine ja blenderdamine) ja kogu roog saab valmis tunni ajaga.
Vabalt võib kasutada ka muid köögivilju või maitseaineid, täpselt selliseid, mis endale maitsevad või parasjagu olemas on! Ma sutskasin mõned viilud taimset juustu ka täidise sisse ja need sobisid sinna ideaalselt!
Nagu enne juba ütlesin, siis tulemus oli tõesti maitsev ja mõnusalt toitev. Kindlasti hakkab see küpsetis meie kodus tihemini valmima 😊
Kommentaarid
Postita kommentaar