Tofu-kinoa buddha bowl

Buddha bowlid(salatikausid kõlab kuidagi kohamakalt) said taimse teekonna alguses kiirelt meie lemmikuteks. Suuri teadmisi erinevate taimsete toitude valmistamisest meil kohe ei olnud ja lihtsalt salatit ka näksida ei tahtnud + olime Aasias selliseid mõnusaid kausikesi omajagu hävitanud.
Buddha bowli põhimõte on lihtne. Tuleb lihtsalt erinevaid (head)asjad kenasti kaussi sättida, mõnusat kastet peale ja ongi valmis. Jälgida tuleks, et kaussi mahuks nii süsivesikuid, taimseid valke kui ka värsket kraami.
Üles olen kirjutanud umbes 20 erinevat buddha bowli versiooni, aga seni neid väga jaganud ei ole, sest selle roaga on lihtsalt nii palju võimalusi ja ühtegi retsepti tegelikult jägima ei peakski. Siiski otsustasin mõnda jagada, sest alguses on ikka hea kuskilt šnitti võtta. Kui mu esimene jagatud buddha bowl(Buddha bowl bataadi, sibula ja kikerhernestega) koosnes peamiselt küpsetatud koostisosadest, siis selle buddha bowli puhul on küpsetamist kõvasti vähem ja värsket kraami rohkem.




Vaja läheb(4le):
Kaste:
1 1/2 sl agaavisiirupit
1 sl inglise sinepit
1 tl teravat sinepit
6 sl õli
2 sl õunaäädikat
1 tl balsamiäädikat
Soola, pipart

Buddha bowl:
1 paprika
1/2 väikest punast kapsast
10 kirsstomatit
200g tofut(pressitud)
150g kinoad
1 porgand
1/2 rooma salatit
1 punane sibul
75g suhkruherneid
2 marineeritud kurki
2 sl maitsepärmi
1 sl sibulahelbeid
1 sl maisitärklist
2-3 sl sojakastet
1 sl küüslaugupulbrit
1 tl soola
2 sl õli



Valmistamine:
1) Kastme valmistamiseks pane kõik koostisosad pudelisse/kaussi/blenderisse ja sega hoolikalt läbi. Kui kaste tuleb liiga sinepine, lisa natuke agaavisiirupit või vastupidi
2) Keeda kinoa vastavalt juhistele. Maitsesta soola ja küüslaugupulbriga. PS! Ma segasin kinoa läbi kodukootud fetajuustuga ja see kombinatsioon töötas väga hästi! Seega kui kellelgi on kodus mingisugust juustu, siis soovitan proovida
3) Lõika tofu kuubikuteks ja pane karpi. Lisa karpi 1 sl maisitärklist ja 2 sl maitsepärmi. Raputa vaikselt läbi, aga veendu, et kõik tükid said kaetud. Nüüd aja pannil õli kuumaks ja viska tofu praadima



4) Prae tofut seni kuni kõik küljed on krõbedad ning kalla pannile sojakaste. Prae tofut paar minutit sojakastmes ning tõsta kõrvale oma aega ootama



5) Seni kuni küpsetamist vajavad asjad valmivad, jõuad kenasti kõik ülejäänud kraami ära hakkida, spiraalida või viilutada



6) Enam polegi muud kui buddha bowli komplekteerimine. Ega siin tegelikult mingit vahet, kas salat läheb enne kurki või mitte, ei ole ja võib ka täitsa kõik korraga kaussi visata. Mul endal on mingi loogika tekkinud ja selle järgi ma ka talitan, aga kas see on õige või vale, seda ma ei tea😀
* Kõigepealt aseta kaussi paar lusikatäit kinoad



* Seejärel lisa suhkruherneid



* Nüüd on porgandinuudlite kord



* Lisa punane kapsas ja punane sibul



* ... ja paprika



* Kuna rohelist värvi väga enam näga pole, siis on paras aeg lisada rooma salat



* Marineeritud kurki panen ma nagunii peaaegu kõikjale, seega ärme seda ära unusta. Ja sama hooga saame lisada ka kirsstomateid



* Nüüd on tofu kord. Kuna tofu on ülimaitsev, siis soovitan panna kohe korralikult!



* Head krõmpsu lisavad sibulahelbed



* Ja kõige lõpuks lahkelt kastet!



Vot täpselt selline seekordne kausitäis tuli. Maitseb see igatahes väga hästi ja nagu aru võisite saada, on seda ka väga lihtne valmistada. Päris ilma elektrita(või tuleta) küll valmis ei tee, aga ega seda väga ei kulu ka. Aega võtab üks 20-30 minutit, oleneb kui kiire hakkija oled.
Igasugused vangerdused ka on retseptis täiesti vabalt tehtavad. Marineeritud kurgi asemel värske kurk, rooma salati asemel jääsalat jne. Lähtuga sellest, mis teile maitseb ja parasjagu kättesaadav on. Mingeid otseseid reegleid ju ei ole😊
Kas olete huvitatud ka mu teistest buddha bowli variantidest või pole sellel mõtet, sest igaüks ju teeb sellise, mis talle maitseb?😁

Kommentaarid

Populaarsed postitused