Caesari salat

Caesari salat on küll vist kõige enamlevinud salat terves maailmas. Restorane, kus seda ei pakuta, ma peaaegu ei teagi. Vegan versiooni sellest, aga väga tihti ma kohanud ei ole ja seepärast katsetasin ise, kuidas seda teha. Minu arvates tuli sellest vähemalt sama maitsev salat kui originaalversioon.
Caesari salati tegemises midagi keerulist pole, oma konsptsioonilt on ta ju väga lihtne roog. Ainuke asi, mille tegemine veidi mõtlema paneb, on salatikaste, mis tegelikult teebki tavalisest köögiviljahunnikust õige Caesari salati.
Õnneks olen leidnud väga hästi toimiva retsepti. Seega kui isu Caesari salati järele, siis haara poest koostisosad ja kokkama!



Vaja läheb(4le):
75g india pähkleid(leotatud paar tundi külmas või 30 min kuumas vees)
90ml vett
2sl õli
2sl sidrunimahla
1tl Dijon sinepit
1/4tl kanget sinepit
1/2tl küüslaugupulbrit
1 küüslauguküüs
2 tl kappareid
soola/pipart
200g kõva tofut(pressitud)
2sl maisitärklist
2sl kookosõli
2tl kanamaitseainet
1/2 jääsalatit
3 sl maitsepärmi
1 kobar kirsstomateid
2 viilu sepikut



1. Kastme valmistamiseks lisa india pähklid, vesi, õli, sidrunimahl, sinepid, küüslaugupulber, küüslauk, kapparid, sool ja pipar blenderisse ja blenderda mõnusaks kreemjaks kastmeks.
2. Nüüd asu tofu kallale. Selleks lõika tofust sobiva suurusega kuubikud.
3. Pane tofu karpi, lisa karpi maisitärklis, sool, pipar ja kanamaitseaine ning raputa korralikult, et kõik kuubikud saaks nii tärklise kui maitseainetega kaetud.
4. Kuumuta pannil kookosõli ja kui pann on kuum, pane tofu praadima.
Tofut tuleks suurel kuumusel praadida kokku umbes 5 min, vahepeal keerates ja veendudes, et välimised küljed lähevad mõnusalt krõbedaks.
5. Seejärel rösti sepikuviilud ja lõika need kuubikuteks.
6. Nüüd on aeg serveerida. Selleks pane taldrikusse/kaussi jääsalat, tomatid, tofu, sepikukuubikud ja puista peale maitsepärmi.
Ongi jäänud ainult kaste peale niristada ja toitu nautima hakata!



Lihne viis tunda end nagu päris restoranis!😁
Head isu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused