Kreemine bataadisupp
Bataat on üks mega huvitav juurvili- maitseb hästi ning sobib kokku nii soolaste kui ka magusate maitseainetega. Vähe sellest, bataat on ka väga kasulik. Temas sisaldub palju kaaliumi, tänu sellele aitab bataadi söömine ennetada ja ravida südame-veresoonkonnahaigusi nagu näiteks kõrge vererõhk. Samuti sisaldab bataat märkimisväärsetes kogustes A-vitamiini ja mangaani, millest esimene on oluline säilitamaks naha ja limaskestade tervist ning teine on oluline komponent aju ja närvide normaalseks funktsioneerimiseks.
Siiski liiga tihti sööme, vähemalt meie, bataati ainult friikate kujul, aga sellest saab ju nii palju muud huvitavat teha. Täna tegingi ühe kiire, kerge ja väga maitsva bataadipüreesupi. Abikaasa andis õhtusöögi hindeks lausa kümme punkti kümnest, seega peab söök tõesti hea olema, sest tema lati olen juba päris(et mitte öelda liiga!) kõrgele tõstnud!
Vaja läheb:
1 kg bataati
200 ml kookospiima(vähemalt 17%)
1 suur porgand
1 punane sibul
4 küüslauguküünt
1 l köögiviljapuljongit
1 tl tsillipipart
2 tl paprikat
2 tl küüslaugupulbrit
soola, pipart
150g tempeh(valikuline)
1. Pane pannile hakitud sibul ja küüslauk ning prae kergelt läbi.
2. Lisa hakitud bataat ja porgand ning kalla peale puljong
3. Lisa kookospiim ning maitseained ja sega korralikult
4. Keeda umbes 30 minutit või seni kuni juurviljad on pehmed
5. Kui juurviljad on pehmed vala kogu kompott blenderisse ja blenderda mõnusaks püreeks. Vajadusel lisa veel kookospiima.
Keetmise ajal jõuab kenasti valmis teha tempeh peekoni.
1. Pane võimalikult õhukesed tempeh tükid kuumale pannile
2. Prae mõlemalt poolt krõbedaks
3. Enne pannilt tõstmist, kalla peale natuke sojakastet
4. Tõsta tempeh salvrätiku peale, et liigne õli sellest välja valguks.
Supi lisandiks sobib väga hästi midagi krõmpsu, näiteks sibulahelbed või kartuli/porgandi/bataadikrõpsud ja loomulikult midagi rohelist.
Supi valmistamiseks kulub umbes 45 minutit.
Siiski liiga tihti sööme, vähemalt meie, bataati ainult friikate kujul, aga sellest saab ju nii palju muud huvitavat teha. Täna tegingi ühe kiire, kerge ja väga maitsva bataadipüreesupi. Abikaasa andis õhtusöögi hindeks lausa kümme punkti kümnest, seega peab söök tõesti hea olema, sest tema lati olen juba päris(et mitte öelda liiga!) kõrgele tõstnud!
Vaja läheb:
1 kg bataati
200 ml kookospiima(vähemalt 17%)
1 suur porgand
1 punane sibul
4 küüslauguküünt
1 l köögiviljapuljongit
1 tl tsillipipart
2 tl paprikat
2 tl küüslaugupulbrit
soola, pipart
150g tempeh(valikuline)
1. Pane pannile hakitud sibul ja küüslauk ning prae kergelt läbi.
2. Lisa hakitud bataat ja porgand ning kalla peale puljong
3. Lisa kookospiim ning maitseained ja sega korralikult
4. Keeda umbes 30 minutit või seni kuni juurviljad on pehmed
5. Kui juurviljad on pehmed vala kogu kompott blenderisse ja blenderda mõnusaks püreeks. Vajadusel lisa veel kookospiima.
Keetmise ajal jõuab kenasti valmis teha tempeh peekoni.
1. Pane võimalikult õhukesed tempeh tükid kuumale pannile
2. Prae mõlemalt poolt krõbedaks
3. Enne pannilt tõstmist, kalla peale natuke sojakastet
4. Tõsta tempeh salvrätiku peale, et liigne õli sellest välja valguks.
Supi lisandiks sobib väga hästi midagi krõmpsu, näiteks sibulahelbed või kartuli/porgandi/bataadikrõpsud ja loomulikult midagi rohelist.
Supi valmistamiseks kulub umbes 45 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar