Pärlkuskussi salat röstitud tomatitega



Pärlkuskuss, tuntud ka kui Iisraeli kuskuss, on väga hea vaheldus riisile ja pastale. Pärlkuskuss sisaldab väga vähe rasva ning on kolesteroolivaba, samas on selles märkimisväärsetes kogustes kaaliumi, C-vitamiini, proteiini ja kiudaineid. Samas on pärlkuskuss ka üsna kalorirohke, seepärast sobivad kuskussiga kokku pigem värsked toiduained, mis liigselt kaloreid ei sisalda.
Mina tegingi ühe sellise roa ning ütleksin, et välja tuli väga maitsev. Teha oli ka lihtne ja mida muud ühest toidukorrast tahtagi!?!?!



Vaja läheb:
1 1/2 porgandit
250g pärlkuskussi
1 purk kikerherneid(loputatud)
1 paprika
Paar hapukurki
1 punane sibul
250g kirsstomateid
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl sibulapulbrit
1 tl paprikapulbrit
Soola, pipart
Rohelist sibulat
Kirsstomatikastet(Retsepti leiad siit)



1) Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema
2) Poolita tomatid, piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga
3) Pane tomatid umbes 30 minutiks ahju
4) Aja keema 1,5 l vett, maitsesta kergelt soolaga ning pane kuskuss keema. Keeda kuskussi mõõdukal tulel 10-12 minutit ning kurna ja lase jahtuda
5) Haki paprika, sibul, kurk ning riivi või spiraalita porgand
6) Kui tomatid on valmis ja jahtunud, lisa kõik komponendid kaussi
7) Lisa maitseained ning sega korralikult

Serveerimiseks piserda peale kastet ning kaunista rohelise sibulaga.



Kokku läheb selle tegemiseks umbes 45 minutit(kui tomateid kõrgemal kuumusel röstida, siis isegi kiiremini) ja söök säilib külmikus mitu head päeva. Seega on mõistlik natuke rohkem teha ja järgnevatel päevadel tööle oma tervislik lõuna kaasa võtta!

Kommentaarid

Populaarsed postitused