Kartulivorm

Kartulivorm on mu üks lemmikuid toite olnud juba väiksest peale. Lapsepõlves sellist mõnusat, krõbedat ja rohke juustuga rooga liiga tihti meie kodus ei valmistatud. Samas tehti seda piisavalt, et toit meelde jääks. Tegelikult ongi vist hea, et mulle  kartulivormi iga päev ei pakutud, sest alati ahnitsesin endale meeletu kuhja ette ja nägin kurja vaeva, et taldrik tühjaks saada. Pärast oli kõht alati väga punnis ja mõned tunnid rasket olekut garanteeritud.
Mõni aeg tagasi hakkasin nuputama, et kuidas teha võimalikult sarnane, aga eelkõige maitsev, kartulivorm taimsetest koostisosadest. Tuleb välja, et polegi väga keeruline. Taimset juustu on väga lihtne ise teha ning ka poodides on piisavalt erinevaid taimseid juuste pakkuda. Teise olulise komponendi, hakkliha, saab edukalt asenda oa-jaka seguga. Peale kallame natuke taimset söögikoort ja nii see taimne kartuli("hakkliha")vorm valmida saabki.



Vaja läheb:
4 suurt kartulit
1 suur punane sibul
1/2 paprikat
2 hapukurki
1 purk jakat
1 purk ube
6 sl BBQ-kastet
200ml taimset söögikoort
200g taimset juustu
Peotäis beebispinatit
1 sl oliiviõli
1 tomat
Rohelist sibulat
Soola, pipart


Valmistamine:
1) Koori kartulid ning lõika need õhukesteks viiludeks
2) Puhasta jaka ning prae koos ubade, sibula ning BBQ-kastmega umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga
3) Haki hapukurk ja paprika
4) Lao ahjuvormi põhja ja külgedele üks kiht kartuliviile, nende peale jaka-oa-sibula segu ja hapukurk. Seejärel uuesti kartulikiht, paprika, jaka-oa-sibula segu ning spinatilehed. Kõige peale uuesti kartuliviilud
5) Vala peale 200 ml toidukoort
6) Kata ahjuvorm hõbepaberiga ning pane 185 kraadisesse ahju umbes 40ks minutiks
7) Võta vorm ahjust välja, laota peale juust ning tomativiilud, raputa peale soola ja pipart ning pane uuesti ahju kuniks juust on kenasti sulanud(u 10-15 min)
8) Lase kartulivormil mõned minutid taheneda, puista peale rohelist sibulat ning serveeri



Nagu näha, siis rasket siin midagi pole. Roa valmistamine võtab kokku umbes 1,5 tundi aega, aga saab ka kiiremini, kartuleid eelnevalt kergelt keetes peaks vorm ahjus olema ainult 25-30 minutit.
Tulemus on kindlasti igat minutit väärt. Vähemalt minul on kohati kahju seda kartulivormi süüa, sest teadmine, et see kohe uuesti otsa saab on lihtsalt liiga kurb 😅




Kommentaarid

Populaarsed postitused