Kartulipüreesupp

Mulle väga meeldib teha selliseid sööke, mida  nooremana kodus saanud olen. Muidugi taimses võtmes. Vahel ebaõnnestun ka, aga nendel kordadel kui hästi välja tuleb, on tuju väga hea. Juba hea asja söömine teeb tuju heaks, aga see kerge nostalgiatunne annab roale lisakäigu.
Kartulipüreesupp on just üks selline toit, mida mu ema tihti tegi. Kuigi ma olin nooremana üsna valiv, eriti just suppide ja köögiviljade osas, meeldis see supp mulle väga. Ilmselt mängis rolli ka asjaolu, et supis oli sees omajagu merevaiku(oi kuidas see mulle maitses!) ja praetud keeduvorsti. Enam ma neid kahte koostisosa kasutada ei saa, aga supp õnnestus siiski väga hästi ja tõi tagasi toredaid mälestusi!



Vaja läheb(4le):
u 1 kg kartuleid
2 porgandit
1 l puljongit
2-3 taimset viinerit
1 punane sibul
1 tavaline sibul
1/2 tl tšillipulbrit
1 tl paprikapulbrit
2 sl maitsepärmi
2 tl küüslaugugraanuleid
200ml taimset piima
Soola, pipart
2 sl õli
Rohelist sibulat/murulauku



Valmistamine:
1) Koori kartulid, porgandid ja sibulad ning haki need väikesteks tükkideks
2) Kuumuta pannil 1 sl õli ning lisa sibulad. Prae sibulaid 3-4 minutit



3) Lisa kartulid, porgandid ja maitseained(va maitsepärm) ning sega korralikult läbi



4) Lisa puljong. Pane täpselt nii palju, et kartulid oleks kaetud. Lisa ka piim. Keeda kuni köögiviljad on pehmed



5) Vala supp blenderisse, lisa 2 sl maitsepärmi ning blenderda ühtlaseks



6) Lõika viinerid väikesteks tükkideks, kuumuta pannil 1 sl õli ning prae viineritükid krõbedaks



7) Tõsta supp kaussi, lisa paar sl viineritükikesi ning puista peale maitserohelist ja ongi valmis!



Jällegi on tegemist lihtsa ja vähe komponente nõudva roaga. Ka vaeva on üsna vähe, valmis saab supp umbes 30 minutiga. Tekstuur jääb väga mõnus ja kreemine ning ka maitse on suurepärane.
Kuigi tegu ei ole maailma kõige peenema kausitäiega, juba nimi kartulipüreesupp liiga ahvatlev ei ole, julgeks ma seda pakkuda igale külalisele. Maitse on ju see, mis loeb ja seda siin jagub!


Kommentaarid

  1. Nii maitsev ja mõnusa tekstuuriga supp! Ise lisasin lisaks kartulile ja porgandile ka pastinaaki, kuna see ootas ära kasutamist.
    Imestasin, et supp nii siidine ja kreemjas ilma igasuguste piimatoodeteta.

    Aitäh:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tore kuulda :) Taimetoidumaailm ongi üllatusi täis!!

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused