Enchiladad
Pole vist väga suur uudis, et mulle väga meeldivad toidud, mille tegemisel tuleb tortillasid kasutada. Olgu selleks siis nachod, wrapid, quesadillad või enchiladad. Ilmselt tuleb põhjuseid otsida nende roogade lihtsusest(kui just tortillasid ise rullima ei hakka) ja mõnusast mitte-eestilikust vürtsikusest. Ma küll ei ole mingi eriline tulesööja, aga vürtsitaluvus on viimase aasta jooksul kõvasti tõusnud ja olen õppinud õhetavat suud nautima. Kui haigete lihaste kohta öeldakse, et lihas tänab keha tehtud töö eest, siis vürtsika toidu kohta võib äkki midagi sarnast öelda?!?! 😀
Igatahes otsustasin täna enchiladad ette võtta ja retsepti ka kirja panna. Ütlen kohe ära, et täpselt minu retsepti järgides saab heal juhul 1. taseme vürtsikusega roa. Ma lihtsalt ei saa hetkel kodus kangemat teha, sest mu kallis abikaasa on lapseootel ja liigne teravus neile hea ei ole. Soovi korral suurenda julgelt jalapeeno kogust!
Vaja läheb:
Kaste:
2 sl õli
1 sibul
1 väike paprika
1 jalapeeno(ilma seemneteta)
2 küüslauguküünt
2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl soola
360ml puljongit(Food Studio aedviljapuljong sobib selleks ideaalselt!)
450g tomateid
Peotäis koriandrit
1 sl laimimahla
Sisu:
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 purki endale meelepäraseid ube
1/3 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl soola
300g maisi
2 avokaadot
2 sl laimimahla
8 tortillat
*taimset juustu
Valmistamine:
1) Kastme valmistamiseks haki sibul ja paprika ning prae neid keskmisel kuumusel 7-8 minutit
2) Lisa hakitud jalapeeno, pressitud küüslauk, köömned ning sool ja prae veel 1 minut
3) Purusta tomatid ning lisa koos puljongiga pannile
4) Nüüd jäta kaste 25-30-minutiks podisema. Seniks kuni see meenutab rohkem kastet kui vett. Seejärel lisa koriander ja laimimahl, sega läbi ning keera tuli alt
5) Koori avokaadod, pritsi peale laimimahla ning tambi kahvliga puruks
6) Pane köögikombaini/purustajasse/blenderisse 120ml äsja valminud kastet, oad, sibul, küüslauk, köömned ja sool ning purusta
7) Lisa oasegusse mais
8) Soojenda kergelt tortillad kas ahjus, pannil või mikrolaineahjus
9) Määri ahjuvormi põhja õhuke kiht kastet, pane tortilla vormi põhja, pane sellele (soovi korral) tükk taimset juustu, paar lusikatäit oasegu ja natuke avokaadotampi. Keera tortilla rulli ja säti see tihedalt vormi. Kata rullid ülejäänud kastmega
10) Pane enchiladad 190-kraadisesse ahju. Esimeseks 20-minutiks kata vorm hõbepaberiga. Viimaseks 10-minutiks võta hõbepaber ära
11) Tõsta vorm ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda
Serveerimiseks sobib midagi hapukoorelaadset ja loomulikult maitseroheline.
Ma tean, et esmapilgul tundub jube keeruline roog. Nii pikk juhis ja palju toimetamist...kindlasti läheb kaua aega!? Tegelikult on selle valmistamine üsnagi lihtne, tuleb lihtsalt juhend korralikult läbi lugeda, sest seni kuni kaste valmib saab mitu asja valmis teha. Reaalsuses läks roa valmistamiseks umbes tund ja 15 minutit, ehk mitte üldse kaua. Osa aega vedelesin diivanis ka, sest seni kuni toit ahjus on pole ju muud teha 😊
Igatahes on tulemus igati selle aja vääriline ja võib kindel olla, et see meeldib ka külalistele!
Igatahes otsustasin täna enchiladad ette võtta ja retsepti ka kirja panna. Ütlen kohe ära, et täpselt minu retsepti järgides saab heal juhul 1. taseme vürtsikusega roa. Ma lihtsalt ei saa hetkel kodus kangemat teha, sest mu kallis abikaasa on lapseootel ja liigne teravus neile hea ei ole. Soovi korral suurenda julgelt jalapeeno kogust!
Vaja läheb:
Kaste:
2 sl õli
1 sibul
1 väike paprika
1 jalapeeno(ilma seemneteta)
2 küüslauguküünt
2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl soola
360ml puljongit(Food Studio aedviljapuljong sobib selleks ideaalselt!)
450g tomateid
Peotäis koriandrit
1 sl laimimahla
Sisu:
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 purki endale meelepäraseid ube
1/3 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl soola
300g maisi
2 avokaadot
2 sl laimimahla
8 tortillat
*taimset juustu
Valmistamine:
1) Kastme valmistamiseks haki sibul ja paprika ning prae neid keskmisel kuumusel 7-8 minutit
2) Lisa hakitud jalapeeno, pressitud küüslauk, köömned ning sool ja prae veel 1 minut
3) Purusta tomatid ning lisa koos puljongiga pannile
4) Nüüd jäta kaste 25-30-minutiks podisema. Seniks kuni see meenutab rohkem kastet kui vett. Seejärel lisa koriander ja laimimahl, sega läbi ning keera tuli alt
5) Koori avokaadod, pritsi peale laimimahla ning tambi kahvliga puruks
6) Pane köögikombaini/purustajasse/blenderisse 120ml äsja valminud kastet, oad, sibul, küüslauk, köömned ja sool ning purusta
7) Lisa oasegusse mais
8) Soojenda kergelt tortillad kas ahjus, pannil või mikrolaineahjus
9) Määri ahjuvormi põhja õhuke kiht kastet, pane tortilla vormi põhja, pane sellele (soovi korral) tükk taimset juustu, paar lusikatäit oasegu ja natuke avokaadotampi. Keera tortilla rulli ja säti see tihedalt vormi. Kata rullid ülejäänud kastmega
10) Pane enchiladad 190-kraadisesse ahju. Esimeseks 20-minutiks kata vorm hõbepaberiga. Viimaseks 10-minutiks võta hõbepaber ära
11) Tõsta vorm ahjust välja ja lase 5 minutit jahtuda
Serveerimiseks sobib midagi hapukoorelaadset ja loomulikult maitseroheline.
Ma tean, et esmapilgul tundub jube keeruline roog. Nii pikk juhis ja palju toimetamist...kindlasti läheb kaua aega!? Tegelikult on selle valmistamine üsnagi lihtne, tuleb lihtsalt juhend korralikult läbi lugeda, sest seni kuni kaste valmib saab mitu asja valmis teha. Reaalsuses läks roa valmistamiseks umbes tund ja 15 minutit, ehk mitte üldse kaua. Osa aega vedelesin diivanis ka, sest seni kuni toit ahjus on pole ju muud teha 😊
Igatahes on tulemus igati selle aja vääriline ja võib kindel olla, et see meeldib ka külalistele!
Kommentaarid
Postita kommentaar