Hommikuburritod

Ma ei tea kas keegi teine ka seda märganud on, aga viimasel ajal olen päris palju tortilladest süüa teinud. Põhjuseid on päris mitu, ilmselt peamine on see, et tortilladest saab kiiresti väga maitsva ja kosutava toidu. Tegelikult võis juba enne taimsele toidule üleminekut tortillasid meie kapist üsna tihti leida. Enamasti keerasime lihtsa tortilla valmis, et kõht kenasti ja kiirelt täis saaks, aga nüüd olen hakanud erinevaid versioone proovima ja tuleb tunnistada, et avastamist(ja meeldivalt üllatumist) on kõvasti.
Enchiladade ja quesadillade retseptid on juba kirjas, nüüd on burritode aeg. Täpsemalt hommikuburritode aeg, sest iga päev ka putru süüa ei viitsi!



Vaja läheb:
8 tortillat
150g hummust
200g tofut(pressitud)
150g shampinjone
1 marineeritud kurk
Peotäis kirsstomateid
Suur peotäis spinatit
1 paprika
2 küüslauguküünt
2 avokaadot
1 laim
Taimset juustu
1 sibul
3 tl küüslaugupulbrit
2 tl sibulagraanuleid
1 tl kurkumit
1 tl paprikapulbrit
4 sl BBQ-kastet
1 sl õli
Soola, pipart




Valmistamine:
1) Alustuseks purusta näppude vahel tofu, lisa sellele soola, pipart, paprikapulber, kurkum, sibulagraanulid, 2 tl küüslaugupulbrit ja sega korralikult läbi. Seejärel kuumuta pannil 1/2 sl õli ning prae kuskil 6-8 minutit



2) Tofu valmimise ajal haki sibul, shampinjonid ja paprika



3) Tõsta valmis tofu kaussi, puhasta pann ning kuumuta 1/2 sl õli. Seejärel lisa pannile seened, paprika, sibul ja spinat ning prae 5 minutit. Seejärel lisa BBQ-kaste ja kuumuta veel umbes 5 minutit



4) Kõige lõpuks lisa taimne juust ja lase sellel rahulikult sulada ning sega kogu kraam korralikult läbi



5) Köögiviljasegu valmimise ajal jõuad kenasti avokaadokreemi valmis teha. Selleks pane purustajasse(saab ka kahvliga purustada) 2 avokaadot, 2 küüslauguküünt, 1 tl küüslaugupulbrit, 2 sl laimimahla, soola ja pipart ning purusta see mõnusaks massiks



6) Lõika marineeritud kurk ribadeks ja tomatid neljaks
7) Nüüd on käes burritode täitmise aeg




 Järjekord siin küll oluline pole, aga minu stiil on selline:
* Määri burritole 1 sl hummust



* Lisa 1 sl avokaadokreemi



* Lisa 2 sl tofuputru



*Lisa 2 sl köögiviljasegu



*Lisa tomatid ja kurgid ning keera burrito kenasti rulli



Soovi korral pane burritod veel korra kuumale pannile, et see väljast kergelt krõbedaks ja pruunikaks läheks.





Kuigi selle roa nimeks panin hommikuburrito(seda eelkõige burritos leiduva tofupudru tõttu), siis sobib see ideaalselt ka lõuna- või õhtusöögiks.
Taaskord mingit erilist pingutust see eine ei nõua ja umbes poole tunniga on maitsev toidukord valmis. Ka fantaasiale on piisavalt ruumi. Näiteks teravamate maitsete eelistaja võib BBQ-kastme asemel tšillikastet kasutada. Samuti võib julgelt maitseainetega varieerida. Loomulikult pole keelatud näiteks maisi vms lisamine.
Igatahes soovitan proovida ja kui keegi laseb oma fantaasial lennata ning selle tulemusel mingi eriti hea ja huvitava koosluse leiab, siis jagage seda ka minuga!


Toiteväärtus(1 burrito):
307,7 kcal
15,5g rasvu
31,5g süsivesikuid, millest suhkruid 2,5g
10,6g valku




Kommentaarid

Populaarsed postitused