Riisipaberirullid

Käisin täna poes pea laiali otsas ringi ja eriti midagi nagu valida ei osanud. Kõik vajalikud asjad olid juba korvis, aga aeg-ajalt hakkab ikka midagi huvitavat ka silma ja poenimekiri saab jooksvalt täiendust. Ei olnud erand seegi kord. Ühel hetkel oli mul näpus pakk riisipabereid ja peas kindel plaan neist maitsvad rullid teha!
Ega see ainult mõtteks jäänudki, sest midagi väga keerulist, välja arvatud rullimine(rulli-rulli-rulli!), nende riisipaberirullide tegemisel ei ole. Vähemalt ma arvan nii 😀



Vaja läheb(umbes 15 rulli):
1/2 keskmise suurusega (punast) kapsast
200g tofut(pressitud)
2-3 keskmist porgandit
1 punane sibul
1 punane(või kollane või roheline) paprika
Mõned shampinjonid
3 küüslauguküünt
Pöidaluurune jupp ingverit
6-8 sl sojakastet
1 sl maisitärklist
6 sl õli
Riispabereid



Valmistamine:
1) Riivi ingver, pressi küüslauk ning haki kogu muu kupatus peenikesteks ribadeks/tükkideks



2) Pane tofuribad karpi, lisa tärklis ning raputa nii, et tofu saaks kerge kihi peale. Seejärel kuumuta pannil õli ning prae tofut seni kuni see krõbedaks muutub. Kui tofu on krõbe, lisa paar supilusikat sojakastet ja sega läbi



3) Samal ajal kuumuta ka teisel pannil törts õli ning lisa sinna sibul. Prae sibulat paar minutit ja lisa ülejäänud köögiviljad



4) Prae mõned minutid ning kalla peale 4 sl sojakastet. Sega korralikult läbi



5) Võta riisipaber pakist välja, kasta vette ning lase rätiku vahel umbes 1 minut pehmeneda. Seejärel tõsta paberisse köögiviljad ning tofu ja keera paber rulli



6) Pane rullid 175-kraadisesse ahju 20-25ks minutiks ja lase heal maitsta!




Tõepoolest on lihtne ja kiire roog. Väga maitsev ka loomulikult. Saab ka lihtsamalt, rullid on maitsvad isegi siis kui tofut parasjagu võtta pole. Samuti võib lisada kurki või muud meelepärast.
Isegi ahju ei pea rulle panema, sobivad ka värskest peast! Kastmeks sobib ideaalselt Sweet Chilly Sauce või lihtsalt sojakaste.😋


Kommentaarid

Populaarsed postitused