Šokolaadi-kirsimuffinid

Taimse toitumise teekonna alguses avastasin üsna kiirelt kui vahva erinevaid koogikesi teha on. Kahjuks ma ise eriline koogisööja ei ole, tavaliselt võtan ühe tüki, et teada kuidas maitseb ja et kas tasub uuesti teha. Ülejäänu jääb abikaasa ja külaliste kanda. Seepärast üritan piirduda ühe koogiga nädalas 😀
Kui seni olen jaganud põhiliselt toorkoogikeste retsepte, siis seekord tahtsin teha midagi natuke teistsugust. Noh, et küpsetamisoskus ka ikka säiliks! Aga midagi liiga keeruliset ka ette võtta ei soovinud ja seepärast otsustasingi ühe lihtsa, mõnusa, magusa ja õhulise šokolaadikoogikese retsepti.


Vaja läheb:
200g nisujahu
150g suhkrut
40g kakaopulbrit
1/2 tl soola
1 tl söögisoodat
250ml vett
5sl õli
1 tl vaniljeekstrakti
1 sl valge veini äädikat
150g šokolaaditükikesi
*9 külmutatud kirssi


Valmistamine:
1) Sega omavahel jahu, suhkur, kakaopulber, sool ja söögisooda


2) Lisa õli, äädikas ja vanilje ning sega korralikult läbi


3) Lisa ka vesi ning sega kuni mass on ühtlane. Seejärel lisa šokolaaditükid ning sega uuesti


4)  Tõsta tainas vormi ning vajuta iga muffini sisse üks külmutatud kirss
* Samast kogusest saab 9 muffinit või 15cm läbimõõduga koogi


5) Kata kirsid taignaga ning tõsta koogikesed 30-minutiks 175-kraadisesse ahju
*Kui teed kooki koogivormis, siis küpseta 35 minutit


*6) Koogi kõrvale sobib ideaalselt banaani-maasika nice-cream. Selleks pane lõikurisse/blenderisse peotäis külmutatud maasikaid ja üks banaan ning lase ühtlaseks massiks


Nagu näha on taimsetest koostisosadest väga lihtne korralikku šokolaadimuffinit teha. Selleks pole vaja ei kalleid koostisosi ega meeletuid oskusi. Tuleb ainult lihtsad asjad omavahel segada ja mõneks ajaks ahju pista 😁
Tõepoolest on lihtne ja koos nice-creamiga on kooslus lihtsalt suurepärane! Prooviga kindlasti ja jagage oma mõtteid ka minuga!

Kommentaarid

Populaarsed postitused