Grillitud baklažaaniga soba nuudlid

Seekord tahan jagada suhteliselt eksootilise nimega rooga. Õnneks on roa nimetus kõige keerulisem asi selle juures, ülejäänud protsess on küllaltki lihtne ja peaks libedalt minema. Vajadusel saab roa valmis ka 30-minutiga, aga kui aega rohkem ja kõht vastu peab, siis soovitan varuda terve tunni.
Selliselt, külmalt(toatemperatuuril), serveeritud nuudliroogasid olen ennegi teinud ja kuigi algul olin külmade nuudlite söömise suhtes pigem negatiivselt häälestatud, siis tänaseks on see hoiak igaljuhul kadunud. Tegelikult plaanin lähiajal jagada ka oma absoluutset lemmikut külma nuudirooga, aga praegu on soba nuudlite(ja baklažaani) kord.
Loomulikult võib kasutada ka tavalisi nuudleid, aga soovitan võimalusel proovida tatrajahust soba nuudleid.



Vaja läheb:
Grillitud baklažaan:
500g baklažaani
125ml riisiäädikat
60ml vett
2sl seesamiõli
60ml sojakastet
3 küüslauguküünt
2 sl agaavisiirupit



Nuudlid:
300g soba nuudleid
Suur peotäis basiilikut
1 sl riisiäädikat
1 sl seesamiõli
2 sl seesamiseemneid



Valmistamine:
1) Kõigepealt valmista marinaad. Selleks sega omavahel riisiäädikas, sojakaste, vesi, seesamiõli, agaavisiirup ja lisa pressitud küüslauk



2) Lõika baklažaan umbes 5mm paksusteks ketasteks



3) Pane baklažaaniviilud vähemalt 15-60 minutiks marinaadi



4) Baklažaani marineerumise ajal keeda valmis nuudlid. Soba nuudleid keeda 3-4 minutit, kurna ning loputa külma vee all, et nuudlid edasi ei küpseks. Pane nuudlid kaussi, kalla peale 1 sl seesamiõli ja 1 sl riisiäädikat, sega ning jäta oma aega ootama



5) Pane marineeritud baklažaaniviilud 200-kraadisesse ahju(pöördõhu funktsioon). Küpseta kuskil 4-5 minutit, pööra viilud ümber ning küpseta veel 4-5 minutit. Kui vahepeal tundub, et viilud jube kuivaks minema hakkavad, siis lihtsalt kasta need vahepeal marinaadi ja küpseta rahulikult edasi
NB! Ära ülejäänud marinaadi ära viska!



6) Lase baklažaanil natuke jahtuda ning lõika need väiksemateks tükkideks. Lisa baklažaanitükid nuudlitele



7) Haki basiilik ning lisa ka see ülejäänud kraamile



8) Võta 125ml marinaadi ning lisa sellele 3 sl vett. Sega läbi ja kalla see nuudlitele peale. Lisa ka seesamiseemned ning sega kogu kupatus korralikult läbi. Ongi kogu lugu! Söök on serveerimiseks valmis

 

See konkreetne söök sobib väga hästi kuhugile kaasa võtmiseks. Ideaalne on see õhtul valmis teha ja järgmisel(või ülejärgmisel) päeval lõunaks kaasa haarata. Ei ole vaja otsida pliiti ega mikrolaineahju, toit on kohe maitsev ja tarbimiseks valmis!
PS!Ma soovitaks ahju asemel kasutada päris grilli. Nii jääb baklažaan mõnusalt suitsune ja kogu roal on kohe teine mekk. Ahju versioon ajab ka asja ära(eriti kui avastad, et süsi on kodust otsa saanud ja üldse poodi minna ei viitsi), aga võimalusel kindlasti kasutage elavat tuld!
Kui baklažaani ei maitse siis võib proovida nt suvikõrvitsa või miks mitte ka shampinjonidega!?!? Ja kui proovite, siis andke mulle ka teada, kas tasus ära või mitte 😁

Kommentaarid

Populaarsed postitused