15-minuti tacod

Ükspäev avastasin enda päris suureks üllatuseks, et ma ei olegi kodus veel tacosid proovinud teha. Eriti veider on see sellepärast, et Balil olles sõin üle päeva tacosid ja nendest kujunes selline kindla-peale-toit. Kordagi ma neis pettuma ei pidanud, pigem üllatusin üha rohkem kui hea selline lihtne toit on.
Võimalusi tacode tegemiseks on palju, wrapitaskute vahele võib ju panna mida iganes, kuid ühte kiiret, lihtsat ja maitsvat võimalust tahaks täna teiega jagada.



Vaja läheb:
6 tortillat
1 pakk hakitud soja tomatikastmes(sobib ka ilma kastmeta kui leiate)
1/2 paprikat
1/2 punast sibulat
Natuke riivitud taimset juustu
1/3 jääsalatipead
Mõned kirsstomatid
Äädikast punase kapsa salatit(retsepti leiad SIIT)
1 tl tsillit
1 tl paprikat
1 tl sibulagraanuleid
1 tl küüslaugugraanuleid
Soola, pipart
*jalapeenosid
*rohelist sibulat



Valmistamine:
1) Pane kõik tortillad korraga kergelt niiske salvräti vahele ning tõsta need 1 minutiks mikrolaineahju. Nii muutuvad tortillad pehmemaks ning taco kuju on kergem teha
2) Paiguta tortillad 190 kraadisesse ahju resti vahele nii: 
3) Küpseta 7-10 minutit, seni kuni tortillad on kergelt krõbedad ning hoiavad kuju
4) Samal ajal pane pannile hakksoja ning lisa maitseained. Prae sojamassi paar minutit
5) Viiluta paprika, jääsalat, tomat, sibul ja tomatid
6) Võta taco tasku, puista kõige põhja juustu, seejärel lisa jääsalat, hakksoja, paprika, tomat, sibul,  (jalapeeno). Kõige peale pane punase kapsa salat.
7) Lisa meelepärane kaste, puista peale rohelist sibulat ja söök ongi valmis!



Kuigi ma panin retsepti nimeks 15-minuti tacod, siis tegelikult võib nendega paar minutit kauem minna 😃 Kõik sõltub sellest kui kiiresti kellegi ahi kuumaks läheb, sest ülejäänud protsess väga kaua aega võtta ei tohiks.
Maitse poolest ei jää need tacod küll "päris" tacodele millegi poolest alla. Endalegi üllatuseks pean tunnistama, et see hakksoja tundubki(ja maitseb) reaalselt nagu hakkliha ja sobib vähemalt nende tacode vahele nagu valatult.

Kommentaarid

Populaarsed postitused