Kergelt vürtsikad nuudlid

Mulle väga meeldivad erinevad nuudliroad ja pean tunnistama, et teen neid üsna tihti. Üks põhjus on kindlasti see, et nuudlite valmistamine ei võta kaua aega ja kui ikka üldse aega või viitsimist pole, siis nälga ikkagi kannatama ei pea 😀 Peamine põhjus on siiski see, et need aasiapärased maitsed on mulle väga mokkamööda ning mul ei ole mitte mingit probleemi süüa sama (head)nuudlirooga terve nädal järjest!
See konkreetne retsept on aga mu hetke lemmik. Ma arvan, et enamik inimesi, kes meil külas on käinud, on just seda sama rooga ka maitsta saanud. Keegi veel vist nurisenud pole, seega on põhjust retsepti jagamiseks küll.




Vaja läheb(4le):
200 g kõva tofut(pressitud)
200 g nuudleid/spagette
1 pakk aasiapäraseid külmutatud juurikaid
100 ml sojakastet
3 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingverit
Rohelist sibulat
1-2 sl tšillipastat
2 sl pruuni suhkrut
1 sl maisitärklist
2 sl õli



Valmistamine:
1) Lõika tofu kuubikuteks ja pane karpi koos maisitärklisega. Raputa korralikult, aga nii, et kuubikud ikka kuubikuteks jääksid 😀
2) Valmista nuudlid vastavalt juhistele
3) Valmista kaste. Selleks sega kokku sojakaste, tšillipasta, pressitud küüslauk, ingver ja suhkur
4) Aja õli pannil kuumaks ning prae tofukuubikud krõbedaks ja tõsta kõrvale



5) Pane köögiviljad samale pannile ja hauta mõned minutid
6) Tõsta nuudlid, köögiviljad ja tofu suurde potti/panni, vala peale kaste, kuumuta natuke ning sega hoolikalt läbi
7) Peale raputa rohelist sibulat



Nagu näha võib, on taas tegemist kiire ja lihtsa roaga. Esimest korda tehes kulub ilmselt kuskil 30 minutit, aga kui nipid juba selged, siis võtab aega paar minutit kauem kui spagettide keetmiseks aega läheb. Sellepärast kõik sõbrad seda saavadki 😁
Aga maitseb ka imehästi!

Kommentaarid

Populaarsed postitused