Lihtne vegan juustukoogike

Mulle hirmsasti meeldivad toorkoogid ja seda mitmel erineval põhjusel. Esiteks on need maitsvad, teiseks tervislikud ja kolmandaks, neid on lihtne valmistada. Seekordne retsept on aga eriti lihtne ning valmistamisele kuluv aeg on umbes 15 minutit.
Need koogid tegin abikaasale tööle kaasa ja juba lõunal sain sõnumi, et kindlasti pead selle retsepti blogisse panema, teistele maitses ka ja tahetakse kodus järgi proovida 😀 Niiet siin see on↓



Siin retseptis antud kogustest saab teha ühe 15 cm läbimõõduga vormikoogi või 12 väikest koogikest(muffinivormis).

Vaja läheb:
Põhi
150g datleid(leotatud)
120g maapähkleid
30g kuivatatud banaani
1 sl kookosõli
1 banaan

Kreem
180g India pähkleid (leotatud vähemalt 1 tund kuumas vees või üleöö)
50ml sidrunimahla
80g kookosõli
150ml kookospiima (full-fat)
100ml vahtrasiirupit/agaavisiirupit
10 maasikat





1. Põhja valmistamiseks lisa kõik koostisosad, peale banaani, köögikombaini ja purusta seni kuni jääb alles mõnusa tekstuuriga ühtlane mass. Kui mass on liiga kuiv, võib lisada 1-2 sl vett või kookosõli
2. Mätsi see mass vormi põhja ja laota põhjale banaaniviilud
Kreemi valmistamine on veel lihtsam.
1. Lisa kõik koostisosad blenderisse ja blenderda seni kuni alles jääb siidiselt kreemjas mass
2. Vala see lihtsalt vormi
4. Pane kook sügavkülma seniks, kuni see on tahkunud(tavaliselt 1-2 tundi). Enne serveerimist lase natukene sulada. Tavalises külmikus säilib kook umbes 3 päeva.



Kook on tõesti nii maitsev, et mul ei jäägi muud üle kui rõõmust käsi kokku lüüa ja olla õnnelik, et taimselt toituma hakkasin ja toorkoogid enda jaoks avastasin. Proovige ka järgi ja varsti ei pea enam keegi tähtpäeva(või magusaisu) puhul poest mingit käkki koju ostma, sest koogi tegemine võtab vähem aega kui poeskäik.


Kommentaarid

Populaarsed postitused