Buddha bowl bataadi, sibula ja kikerhernestega

Pole mingi saladus, et meie peres on lemmiksöögiks Buddha bowl. Polegi vist väga vahet, mis seal kausis parajasti on, sest kokku on alati kõik väga maitsev tulnud. Parimad versioonid olen siiski üles kirjutanud ja praegu tahakski ühte mõnusa, sooja ja toitva kausikese retsepti teiega jagada.





Vaja läheb:

1 suur bataat
1 brokkolipea
1 punane sibul
1 purk kikerherneid
Peotäis spinatit(sobib ka nt lehtkapsas)
Soola, pipart
2 tl küüslaugupulbrit
1 tl köömneid
1 tl paprikat
3 sl õli
*10 oa-peedi pallid(retsepti leiad siit)
*Colesaw kaste(retsepti leiad siit)



1. Kuumuta ahi 205 kraadini ja pane tükeldatud bataat, brokkoli ja sibul ahjuplaadile. Lisa maitseained ja 2 sl õli ning sega ja tõsta ahju. 
3. Küpseta kuskil 20-25 min, kuni bataat on enamvähem pehme. Seejärel lisa lehed, piserda õli ning soola ja pipraga. Küpseta veel 4-5 min.
4. Võta loputatud ja kuivatatud kikerherned, lisa neile maitseained(köömned, sool, pipar, paprika, küüslauk), sega läbi.
5. Kuumuta pannil 1 sl õli ja prae kikerherned keskmisel kuumusel krõbedaks.
6. Kui kõik on valmis, lõika bataat väiksemateks tükkideks tõsta koos spinati, sibula ja brokkoliga kaussi, aseta peale ka peedipallid. Raputa peale kikerherneid ja lisa kaste ning söök ongi valmis!



Peale tasub raputada krõbedat röstitud sibulat ja tipp-tasemel õhtu(või lõuna)söök ongi valmis. Aega võtab kogu selle kompoti üksi valmistamine umbes 1-1,5 tundi.
See kausitäis on ka ilma pallikesteta väga maitsev, seega kui aega napib, siis võib vabalt need ära jätta. Toitev on see roog nii või naa ja kõhu tühjaks jäämise pärast muretsema ei pea 😊

Kommentaarid

Populaarsed postitused