Taimne juust kookospiimast
Ilmselt on paljude alustavate taimetoitlaste jaoks juustust loobumine natuke raskem kui näiteks sealihast loobumine. Nii oli ka minul. Ikka tahaks vahel pitsa peale või grillvõileiva vahele mõnusalt sulanud juustu. Õnneks on praeguseks poes piisavalt variante müügis ja ka kodus juustu tegemine teab mis keeruline protsess pole.
Meie üheks suureks lemmikuks on kujunenud Sandra Vungi(www.taimetoit.ee) cheddar. See näeb välja nagu "päris" juust ja maitseb samuti imehästi. Lisaks sellele sulab juust kenasti nii ahjus kui ka võileivagrilli vahel ja ega muud polegi ühest juustust tahta.
Kuigi võtsin põhjaks selle retsepti, siis endale sobiva maitsega juustu sain ikkagi katsetuste käigus ja soovitan kõigil seda sama teha, sest igaüks teab ikkagi ise, mis maitsed talle enim sümpatiseerivad.
Vaja läheb:
2 purki kookospiima(full-fat)
2 tl soola
5 kuhjaga sl maisitärklist
3 kuhjaga tl agar-agar pulbrit
1 tl valge veini äädikat
6 sl maitsepärmi
3 tl küüslaugupulbrit
2 tl paprikapulbrit
1 tl tšillipulbrit
2 tl sibulagraanuleid
Valmistamine:
1) Jaga üks purk kookospiima kahe kausi vahel. Ühte kaussi sega sisse agar-agar pulber ja teise maisitärklis
2) Kalla teine purk kookospiima potti ning lase keema
3) Lisa äädikas ja sool ning vispelda korralalikult
4) Lisa kookospiimaga segatud agar-agar ning keeda kõvasti vispeldades umbes 1 minut
5) Lisa küüslaugupulber, maitsepärm, sibulagraanulid, tšillipulber ja paprikapulber ning sega korralikult läbi
6) Nüüd lisa ka kookospiima ja maisitärklise sega ning keeda hooga vispeldades veel 1 minut
7) Vala kuum ja vedel juust õliga määritud kaussi ning lase 30 minutit toatemperatuuril seista
8) Seejärel pane juust 40 minutiks sügavkülma
9) Võta juust sügavkülmast välja, lõika ääred kausi küljest lahti ning kummuta juust lõikelauale
See juust on tõesti väga maitsev. Säilivusaega täpselt öelda ei oska, sest tavaliselt saab see meil juba paari päevaga otsa. Siiski on olnud juhuseid, et juust on külmkapis rohkem kui nädala ning midagi sellega juhtunud ei ole.
Pitsa peale pannes on mõistlik juustu riivida, nii sulab see paremini!
Kommentaarid
Postita kommentaar