Täidetud kartulid

Vahel on sellised päevad, kus lihtsalt ei viitsi toast ilma väga mõjuva põhjuseta välja minna. Isegi poodi ei viitsi minna, aga süüa tahaks ju ikkagi. Ja mitte lihtsalt toituda(mulle kunagi tehti selgeks, et sportlane ei söö, sportlane toitub), vaid ikka head sööki näost sisse ajada. Siis tulebki kõik külmkapid, lihtsalt kapid ja sahvrid üle vaadata ning leitud asjadest midagi valmistada. Täpselt selline päev mul eile oligi ja tuleb tunnistada, et mul on hea meel, et ma poest mingit uut kraami hankima ei läinud, sest sain jääkidest lahti ja väga maitsva kõhutäie pealekauba.
Igatahes tegin esimest korda elus täidetud kartuleid(ilmselt üldse esimesed täidetud köögiviljad, mis ma seni teinud olen) ja tulemus oli megahea.



Vaja läheb(4-5 portsjonit):
6-8 kartulit
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
Rohelist sibulat
1/2 sidruni mahla
1 purk punaseid ube
1/2 purki kikerherneid
3-4 sl maisi
1 tl tšillipulbrit
1-2 sl BBQ-kastet
1-2 sl õli
Soola
* Tükike taimset juustu
* Murulauku
* Taimset majoneesi


Nagu ikka, avastan peale pildi tegemist, et midagi jäi pildile lisamata. Seekord siis BBQ-kaste 😀

Valmistamine:
1) Pese kartulid, torka kahvliga augud sisse ning pane umbes 50 minutiks 200 kraadisesse ahju. Seniks kuni kartulid kahvliga torgates pehmed tunduvad
2) Täidise valmistamiseks pane pannile sibul, küüslauk, oad, kikerherned, mais, maitseained, sidrunimahl, BBQ-kaste ning roheline sibul. Prae mõned minutid ning jäta oma aega ootama



3) Kui kartulid on pehmed võta need ahjust välja ning lase paar minutit jahtuda
4) Soojenda ahju 230 kraadini
5) Lõika kartulid pooleks ning kraabi lusikaga keskelt natuke sisu välja. Proovi jätte umbes 5 mm serv alles
6) Pane kartulid koorega pool üleval ahjupannile, piserda oliiviõli ning soola ja pipraga
7) Tõsta kartulid 10 minutiks ahju tagasi
8) Võta kartulid välja, keera ümber ja raputa uuesti soola peale. Pane kartulid veel u 10 minutiks ahju tagasi
9) Kui kartulid on juba krõbedad, tõsta nad ahjust välja ning pane igasse kartulisse 1-2 sl täidist. Peale riivi soovi korral juustu ning tõsta paariks minutiks ahju tagasi
10) Serveerimisel lisa soovi korral natuke taimset majoneesi(või muud meelepärast kastet) ning murulauku



Selle toidu valmistamiseks kulub natuke rohkem aega kui tavaliselt ja peale tööd ilmselt seda tegema hakata ei viitsiks. Kui on aga natuke kauem vaba aega või parasjagu nädalavahetus, siis soovitan kindlasti proovida. Tulemus on seda väärt.
Täidesesse võib vabalt lisada veel muud meelepärast nagu näiteks hapukurki või jalapeenot või mis iganes maitsvat parasjagu külmikus leidub!

Kommentaarid

Populaarsed postitused