Oa-peedi pallid

Algajal taimetoitlasel, nagu mina, on millegipärast ikkagi vajadus, et taldrikul oleks peale salati ka mingisugune "liha" või vähemalt liha meenutav toode. Minu jaoks kõige paremini toimivad(ja maitsevad) igasugused erinevad kotletid ja falafelid. Nende tegemiseks on võimalusi lõputult ja ka retsepte leiab internetis väga palju. Õnneks või kahjuks ma eriti retseptide otsimisega enam vaeva näegema ei pea ja suudan oma peas välja mõelda, millest see falafel nüüd teha. Kuna mu abikaasale meeldivad jubedalt peedist tehtud pallikesed, siis seekord ühte sellist retsepti ka teiega jagada soovin.



Vaja läheb(12-15 falafeli):
1 keedupeet
1 purk ube
1 sibul
2 küüslauguküünt
30g päevalilleseemneid
125g kikerhernejahu(sobib ka muu meelepärane jahu või riivsepik)
Peotäis peterselli
1 tl köömneid
Soola, pipart



Valmistamine, nagu juba tavaks on saanud, on imelihtne.
1. Lihtsalt lisa kõik koostisosad köögikombaini ja lase ühtlaseks massiks.
2. Vormi sobiva suurusega pallid, pane 20 minutiks 200 kraadisesse ahju ja lase heal maitsta!



Eriti maitsvaks muutuvad need pallikesed kui nende sisse peita juustutükike (hea sulava taimse juustu retsepti leiab SIIT). Nii on need lihtsalt megahead ja arvestades kui lihtne neid teha on, siis pole midagi imestada kui järsku avastad, et oled terve nädala sama sööki söönud 😀

Kommentaarid

Populaarsed postitused